Meer NPO
STER Advertentie

Paaspop opent officieel het festivalseizoen: wat zijn de voor- en nadelen?

Paaspop opent officieel het festivalseizoen: wat zijn de voor- en nadelen?
Ben Houdijk

Dinsdag 9 april 2019 - 10:27 uur

Nog anderhalve week en dan begint Paaspop, dé officiële opener van het festivalseizoen. Wat kunnen we verwachten dit jaar? En wat zijn de voor- en nadelen van het openen van het festivalseizoen?

Voor- en nadelen 

Vera belde in haar programma Vera On Track met Joey Ruchtie, de programmeur van Paaspop, over de voorbeschouwing. Want wat zijn nou precies de voordelen als je het eerste openluchtfestival bent in het seizoen? Joey: "Zowel artiesten als het publiek zijn eager. Ze hebben er zin in om er weer tegenaan te gaan. We proberen dan ook niet te vroeg te beginnen, aangezien we dan artiesten mis kunnen lopen". 

En dat is ook meteen het nadeel, want dat risico kun je nog steeds lopen, legt Joey uit: "Soms zijn artiesten die je graag wilt boeken, pas later op tour. Die loop je dan helaas mis."

April doet nog altijd wat 'ie wil

"Als je een festival geeft in april, dan kun je er rekening mee houden dat de temperatuur nog alle kanten op kan gaan." Joey spreekt in dit geval uit ervaring, want Paaspop heeft warme én koude edities gekend. "We houden de weersvoorspellingen stiekem wel een beetje in de gaten, maar er is eigenlijk nog geen peil op te trekken." 

Zwemkleding mee

Ja, dat lees je goed: Paaspop komt dit jaar voor het eerst met een subtropisch zwemparadijs op de camping. Joey: "Nee, dat was geen 1 april grap. Er komt écht een zwembad op de camping! Voor de eerste keer en misschien wel voor de laatste keer, maar meer ga ik niet verklappen." Dus: zwemkleding inpakken en gaan (van die glijbaan...)

Kijk live naar 3FM

Lees ook