Meer NPO
STER Advertentie

Zo word je met kleine stapjes super duurzaam!

Zo word je met kleine stapjes super duurzaam!
Marcel van Hoorn/ANP

Woensdag 5 juni 2019 - 10:43 uur

De Wereld Milieudag (5 juni) staat voor de deur. Een dag die is bedacht door de Verenigde Naties, om iedereen stil te laten staan bij het milieu en meer bewustzijn te creëren rondom duurzaamheid. Waarom dat bewustzijn hard nodig is en wat jij zélf kan doen om jouw levensstijl te ‘verduurzamen’, hoor je in deze nieuwe Tussenuur-podcast. 

LUISTER DE PODCAST HIER, VIA ITUNES, DE 3FM APP, OP SOUNDCLOUD OF IN STITCHER.

WIE ZIJN ER TE GAST?

Presentator Zegert van der Linde praat in deze podcast met Jasper Fleers van De Groene Lobby. Hij brengt ideeën voor bedrijven, gemeenten, consumenten en de overheid samen en organiseert ludieke acties, om de overgang naar een duurzame wereld te versnellen.


(Zegert van der Linde tussen al zijn gasten)

Ook Max van Deursen en Martine de Zoeten van Miles that Matter schuiven aan in de studio. Voor hun studie Global Challenges wilden ze de gevolgen van klimaatverandering in Maleisië en West-Australië onderzoeken, maar ze wilden niet bijdragen aan het probleem door erheen te vliegen. Daarom besloten ze met de trein te gaan – van Den Haag naar Kuala Lumpur!

Lees ook ons artikel Duurzaam reizen: van Den Haag naar Kuala Lumpur met de trein!

Daarnaast praat Zegert met Lara Peters van Milieu Centraal, een onafhankelijke voorlichtingsorganisatie die mensen motiveert om duurzame keuzes te maken. Zij lieten een onderzoek uitvoeren door Motivaction, of mensen duurzamere keuzes willen maken én waarom ze dat vervolgens vaak niet doen. Lara geeft tips hoe je jouw levensstijl kan ‘verduurzamen’.

Meer Tussenuur

Kijk live naar 3FM

Populair op 3FM