Meer NPO
STER Advertentie

Jeroen van Holland loopt 'gewoon' hand in hand

Jeroen van Holland loopt 'gewoon' hand in hand

Zaterdag 19 mei 2018 - 14:52 uur

Nadat Jeroen van Holland in een video uit de kast kwam, leek het een andere Jeroen die gay is, namelijk Jeroen Gortworst van onze vrienden van NOS Mashup, het wel een aardig idee om zijn naamgenoot op de man af te vragen of hij hand in hand over straat loopt. 

Want dat durft de NOS-Jeroen namelijk niet zo goed. Niet omdat hij zich schaamt omdat hij op jongens valt, maar meer uit angst voor vervelende reacties of, nog erger, dat hij wordt lastig gevallen of slachtoffer wordt van fysiek geweld. Iets dat niet eens zo heel zeldzaam is in Nederland treurig genoeg. 

Zo spreekt de NOS-Jeroen namelijk met Moa, die op zijn zestiende te maken kreeg met anti-homogeweld in Utrecht. Jeroen is benieuwd of Moa sindsdien zijn geaardheid in openbare ruimtes wat meer onder stoelen en banken steekt. 


(Jeroen Gortworst van NOS Mashup spreekt met Moa, die slachtoffer werd van anti-homogeweld)

Proef op de som

Dat NOS-Jeroen zich oncomfortabel voelt bij het hand in hand lopen met een andere man, blijkt wel uit het kleine onderzoek dat hij samen met collega Danny Simons en een verborgen camera doet in drie steden in Nederland. Toch merkt Jeroen dat naarmate hij het vaker doet, dat hij er zich relaxter bij voelt. En dat het misschien wel goed gaat komen met de acceptatie van LHBT-ers in Nederland, iets wat ook blijkt uit onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau.

Tot slot bracht NOS-Jeroen nog even een bezoekje aan Jeroen van Holland, die nog niet zo heel lang geleden in een video letterlijk van de daken schreeuwde dat hij op jongens valt. Van YouTube-Jeroen wilde NOS-Jeroen niet alleen weten of hij hand in hand durft te lopen, maar ook of hij al een vriendje heeft om dit samen mee te doen.  

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
 

Meer Tussenuur

Kijk live naar 3FM

Populair op 3FM