Meer NPO
STER Advertentie

Snowboarder Niek (17) loopt olympisch debuut mis door armbreuk

Snowboarder Niek (17) loopt olympisch debuut mis door armbreuk

Zaterdag 10 februari 2018 - 15:01 uur

Net voordat Big Air-specialist Niek van der Velden naar Zuid-Korea vertrok, waar hij tijdens de laatste training zijn arm brak, bracht NOS-reporter Jeroen hem een bezoekje op Papendal. En daagde hem ook nog even uit voor een fitness-challenge. 

We zaten klaar zaterdagnacht om snowboarder Niek van der Velden in actie te zien op de de 23ste Olympische Winterspelen in Pyeongchang in Zuid-Korea. Eindelijk eens een keer geen schaatser in actie voor Nederland en dan ook nog eens op de Slope Style, waarbij deelnemers via een parcours van schansen, hellingen en rails downhill gaan op een snowboard. Lekker spectaculair. 

Maar in de laatste training sloeg het noodlot toe voor de zeventienjarige Niek. Hij viel hard en waar in eerste instantie werd gedacht aan een schouder uit de kom, werd in een het ziekenhuis in Zuid-Korea een zware breuk in de bovenarm geconstateerd. 

Om deze Instagram foto te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Betere tijden

En dus gaat het olympische debuut voor Niek in rook op. En dat is heel erg treurig. Gelukkig is Niek nog jong en is hij op de volgende Winterspelen nog maar 21 jaar, maar zo pal voor je debuut uitvallen gun je natuurlijk niemand.

En hij had er zo'n zin, bleek uit de report van NOS Mashup die ze eerder deze week maakten met Niek, die op het punt stond om naar Zuid-Korea te vertrekken. Reporter Jeroen dubbelcheckte of hij genoeg onderbroeken in zijn koffer meenam. Als klap op de vuurpijl deden ze ook nog een fitnesschallenge. Extra wrang nu om hem zo kwiek en monter te zien. Maar des te meer reden om Niek ook in gezondere omstandigheden te zien. 

Namens iedereen bij 3FM: NIEK STAY STRONG!

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Als je nou hier klikt, mis je niks van de Spelen en als je alleen wil weten wanneer de Nederlanders in actie komen, dan moet je hier klikken.

Meer Tussenuur

Kijk live naar 3FM

Populair op 3FM