Wat als je ieder moment het land uitgezet kunt worden?

Wat als je ieder moment het land uitgezet kunt worden?

Woensdag 23 augustus 2017 - 15:01 uur

Stel: je familie vlucht weg uit je geboorteland, omdat het daar niet veilig is. Je groeit op hier, in Nederland, maar je hebt na jaren eigenlijk nog geen idee of je wel mag blijven en hier een toekomst op kunt bouwen. Iris van NOS Mashup sprak met Sofie en Nazeli, oorspronkelijk van Armeense afkomst, over de angst die hun iedere dag achtervolgt. 

Het was afgelopen week een headliner: de Armeense Armina werd zonder haar kinderen, Lili en Howick, teruggestuurd naar haar geboorteland. Haar kinderen zijn nu nog ergens in Nederland en staan ook op de lijst om te vertrekken zodra ze gevonden worden.

Hun verhaal maakte veel los. Bekenden van het gezin, zoals klasgenoten van Lili en Howick, organiseerden verschillende protesten. 
Waar de kinderen nu zijn, is nog steeds onbekend. 


(Foto: ANP)

Toekomst? 

Naast Lili en Howick zijn er nog honderden kinderen en jongeren die hetzelfde onzekere bestaan hebben. Reporter Iris van NOS Mashup bezocht Sofie (15) en Nazeli (14). Twee jongeren wiens ouders oorspronkelijk ook uit Armenië komen.

Zij weten niet wat hen te wachten staat en of ze mogen blijven. Binnen mum van tijd zouden zij ook het land uitgezet kunnen worden. Hoe kun je in zo'n situatie als tiener dan eigenlijk plannen maken voor de toekomst? Check de video om daar achter te komen:

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

 

 

 

Meer Tussenuur

Populair op 3FM

Bericht naar de studio

Vul in als je een antwoord wilt kunnen ontvangen