HUMAN

12 tips tegen EXTREME vakantieverveling

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 12 tips tegen EXTREME vakantieverveling

Ga je deze zomer niet op vakantie en heb je geen idee hoe je de weken tot school weer begint moet invullen? Geen nood! Met deze twaalf tips voorkom je de allerergste zomervakantieverveling. Hoop je.

1. Creëer een Instagram-account voor je huisdier

Inspiratie nodig? Check dan eens het Insta-account van de Amerikaanse Ivy. Ze zet haar hondje Popeye bijna iedere dag op de foto met een lekker maaltje voor zijn neus.

Ook het account van Rosie, waarop ze schattige foto's van haar wasbeer Pumpkin deelt, is de moeite waard even te bekijken.



2. Ga naar een buitenbioscoop

Je vindt ze deze zomer met name in grote steden als Rotterdam, Amsterdam en Utrecht. En kaartjes zijn vaak helemaal niet zo duur!

3. Maak zelf waterijsjes

Met sap, vers fruit, munt en water maak je binnen no-time ijsjes die niet alleen lekker en verkoelend zijn, maar er ook prachtig uitzien. Tip: spectaculaire en bijzondere ijsrecepten inclusief kleurrijke foto's vind je op Pinterest.

4. Leer je hond trucjes

En maak daarmee indruk in het hondenparkje bij jou in de buurt. Op YouTube staan duizenden filmpjes van baasjes die hun hond bijzondere trucs en kunstjes hebben aangeleerd. Mocht jouw hond niét mee willen werken aan dit circusgedoe, dan kan je je altijd nog een middag vermaken met deze (soms ietwat suffe) filmpjes.

5. Ontdek Palm Parkies

Dit evenement wordt in juli en augustus georganiseerd in vier parken in het zuiden van Nederland. Iedere dinsdagavond ploffen behoorlijk wat mensen met kleedjes, kaarsjes, hapjes en drankjes neer in het gras om te kletsen, relaxen en te genieten van livemuziek en gezelligheid.

6. Bak een mega moeilijke taart

Brownies uit een kant-en-klaarpakket bakken kan iedereen. Wil je meer uitdaging en mooiere baksels? En ben je handig in de keuken? Ga dan eens op zoek naar een ingewikkeld recept, waar je misschien zelfs ingrediënten voor nodig hebt die niet standaard in de schappen van de supermarkt liggen.

7. Bezoek een foodtruckfestival

Verschillende foodtruckfestivals - TREK, Rrrollend, Lepeltje Lepeltje - toveren parken en pleinen in heel Nederland om tot echte openluchtrestaurants. Er zijn tientallen keukentjes op wielen waar je bijzonder eten kunt kopen, en vaak is er live muziek en theater. Een fijn overzicht met alle foodtruckfestivals vind je hier.


("Hè getver, ik lus geen vegetarisch...!" Foto: ANP)

8. Leer jezelf iets waarvan je dacht het nooit te kunnen

Ben je niet zo'n doorzetter? Bekijk dan eens de filmpjes van de Engelse YouTuber Mike Boyd. Daarin oefent hij dagenlang de kickflip, gooit hij uren achtereen met een boemerang en leert hij zichzelf fietsen op een eenwieler. Zijn filmpjes zijn leuk om te kijken, maar bovenal erg inspirerend.

9. Begin je eigen moestuintje

Hebben jullie thuis nog wat plek over in de achtertuin? Haal onkruid weg, spit de aarde om en zaai of plant de groenten die je het liefst in een zomerse salade vindt. Een makkelijk mini-project, waar je - als je het echt goed wilt doen - iedere dag mee bezig kunt zijn.

10. Organiseer een spelletjesdag

Nodig op een regenachtige dag wat vrienden uit en vraag ze om allemaal hun favoriete bordspel mee te nemen. Zoek op zolder ook eens naar een spel dat je al jaren niet meer gespeeld hebt, en zorg voor heel veel lekker eten. Gezelligheid gegarandeerd!

11. Reorganiseer je kledingkast

Tijdens het opruimen - wat ongetwijfeld een hele dag duurt - kom je vast shirts, blouses of schoenen tegen die te klein zijn of je eigenlijk nooit meer draagt. Gooi niet zomaar alles weg, maar verkoop wat nog gedragen kan worden online. Dan hou je ook nog wat geld aan over aan opruimen!

12. Kampeer in de achtertuin

Ben je niet zo'n kampeerfan? Bedenk dan dat je altijd naar binnen kunt rennen als je de tent te benauwd vindt worden, of sleep een matras in de tent voor extra comfort.


Ster advertentie
Ster advertentie