HUMAN

Dit wil PvdA-aanvoerder Lodewijk Asscher voor jongeren doen

  1. Nieuwschevron right
  2. Dit wil PvdA-aanvoerder Lodewijk Asscher voor jongeren doen

Verbinden, gelijktrekken en meer van dit soort idealistische dingen.

Tijd voor het volk

Het is een paar weken voor de verkiezingen moeilijker om niet geconfronteerd te worden met een lijsttrekker dan omgekeerd. Terwijl ze de rest van het jaar vaak wordt verweten zich op te sluiten in hun coconnetje dat de Tweede Kamer heet. Zo kwam Rutte langs bij Domien, dat doet-ie anders ook niet.

In campagnetijd hebben de politici nu eenmaal tijd om naar het volk te luisteren. Vandaar dat onze vrienden van 7Days vlogger Tim op pad stuurden om lijstrekkers te vragen wat ze van jongeren vinden en wat ze voor hen willen doen. Dit keer was dat PvdA-lijsttrekker Lodewijk Asscher.

Idealen! Overal idealen!

Het is Asscher niet ontgaan dat er veel wordt gesproken óver jongeren, en dan vaak ook nog eens negatief. Dat ze alleen maar met hun telefoon en zichzelf bezig zijn. Volgens Lodi kun je dat veranderen door in ieder geval jongeren niet als kinderen maar als jongvolwassenen te behandelen.

Asscher heeft juist vertrouwen in de jongeren. Hij ziet dat ze steeds idealistischer worden, dat ze zich zorgen maken om de planeet en hun eigen veiligheid (en die van de medemens). Des te meer reden voor jongeren om op 15 maart hun stem te laten horen.

Ster advertentie
Ster advertentie