HUMAN

7 dingen die je nog niet wist over Gert-Jan Segers

  1. Nieuwschevron right
  2. 7 dingen die je nog niet wist over Gert-Jan Segers

De lijsttrekker van de ChristenUnie was zendeling in het land van de farao's.

1. Gert-Jan Segers wilde vroeger eigenlijk boer worden

Later wilde Segers ook nog soldaat worden en daarna dominee. Uiteindelijk bracht zijn passie voor geloof en politiek hem naar Den Haag.

2. Gert-Jan Segers heeft lang in Egypte gewoond

Zeven jaar lang werkte Segers als zendeling: iemand die het geloof probeert over te brengen. Dat deed Segers in Egypte, een land met vooral veel moslims. Hij trad daar als coördinator op van een christelijk centrum in de hoofdstad Caïro.

3. Gert-Jan Segers is in zijn vrije tijd romanschrijver

De politicus heeft twee romans op zijn naam staan: Overwinteren en Twee Broers en een Meisje Met Geel Haar. Boeken met, hoe kan het ook anders, een christelijke inslag.

4. Gert-Jan Segers heeft ooit als cabaretier opgetreden

In zijn studententijd heeft Segers samen met een vriend opgetreden als cabaretduo Decima. Een succes was het niet, gaf Segers later toe. "Alles wat we grappig bedoelden, sloeg dood als lauw bier," aldus de politicus.

(Bron foto)

5. Gert-Jan Segers drinkt soms koffie met Arjen Lubach

Dat is best bijzonder: Gert-Jan Segers is erg gelovig, Arjen Lubach totáál niet. Die vindt gelovige mensen eigenlijk maar raar. Toch wilde de presentator graag meewerken aan een boek van Segers en hebben ze afgesproken binnenkort nóg een keer koffie te drinken.

6. Gert-Jan Segers mag dan wel christen zijn, hij weet veel over de islam

In Washington D.C. heeft hij een diploma gehaald in westers-islamitische betrekkingen en het Midden-Oosten. In zijn tijd als zendeling in Egypte heeft hij ook veel met moslims gepraat en over het geloof gediscussieerd.

(Bron foto)

7. Gert-Jan Segers heeft ooit een weekendje weg gewonnen

In 2016 won-ie De Grote Bijbelquiz. De prijs: een weekendje weg ter waarde van vijfhonderd euro. Waar de reis heen is gegaan, is niet bekend.

Ster advertentie
Ster advertentie