HUMAN

Dit wil ChristenUnie-chef Gert-Jan Segers voor jongeren veranderen

  1. Nieuwschevron right
  2. Dit wil ChristenUnie-chef Gert-Jan Segers voor jongeren veranderen

Maatschappelijke dienstplicht, kent u die uitdrukking?

Kleur bekennen

Heb je al vrij gekregen voor 15 maart? Briljant idee natuurlijk, van Tim Hofman, zodat je geen enkele reden meer hebt om NIET te gaan stemmen. Want we kunnen het niet vaak genoeg benadrukken: Jouw stem geldt!

Hoewel partijen jongeren steevast links laten liggen bij de verkiezingen, gaat het wel om jullie toekomst waarover wordt beslist. Daarom is het van belang dat je 15 maart in dat stemhokje staat om kleur te bekennen.

Aan de tand

Niet voor niets besteden meer jongerenmerken dan BNN veel aandacht aan de verkiezingen. Wij bij 3FM zijn daarin geen uitzondering, net zoals onze vrienden van 7Days. Zij sturen elke week vlogger Tim naar Den Haag om een lijsttrekker aan de tand te voelen. Deze week was Gert-Jan Segers van de ChristenUnie aan de beurt.

Deze partij wil een maatschappelijke dienstplicht invoeren. Dat klinkt heel streng, vindt ook Segers, maar hij vindt het juist "heel gaaf" (1989 belde net dat hij zijn uitdrukkingen terug wil).

Geven en nemen

Of het nu een paar uur per week in het bejaardentehuis of klusjes bij de sportclub is, dat maakt niet uit. Het idee is dat je iets goeds doet voor de samenleving, die ook veel voor jou doet.

Voor niets gaat de zon op, dat weet Segers heus wel. Daarom gaat door de dienstplicht je studieschuld omlaag of je krijgt er een vrijwilligersvergoeding voor. Inderdaad, niet eens zo heel ver gezocht.

Meer van dit:

>> Lees alles over de verkiezingen op 3FM

>> Doe de partijwijzer

>> Vlog met Jesse Klaver (GroenLinks)

>> Vlog met Emile Roemer (SP)
>> Vlog met Sybrand Buma (CDA)
>> Vlog met Alexander Pechtold (D66)
>> Vlog met Lodewijk Asscher (PvdA)
>> Vlog met Mark Rutte (VVD)

Ster advertentie
Ster advertentie