Meer NPO
STER Advertentie

6 tips om jezelf te liken

Donderdag 26 januari 2017 - 11:00 uur

Even je zelfbeeld opkrikken. 

Groener gras

Op social media is het een doodzonde: je eigen statusupdates liken. Soms lijkt het alsof dit in het echte leven net zo is. Dat je voor de spiegel staat en alleen je mindere kanten ziet. Dat je praat met mensen en je alleen maar minderwaardig voelt ten opzichte van de mensen die je bewondert. 

Dat je naar het gras van de buren kijkt en denkt: Potdikke, dat gras van hun is veel groener dan bij mij! Want wie durft nou echt van zichzelf te zeggen dat-ie leuk, knap en grappig is? Daarom zes tips om je zelfbeeld wat op te krikken. 

#1. Spiegeltje. spiegeltje aan de wand...

Kijk voordat je de deur uitgaat ’s morgens nog één keer in de spiegel en zeg tegen jezelf: “Wat zie je er leuk uit vandaag!”

#2. Wees meer anti-social!

Hang niet teveel rond op social media. Huh? Waarom niet? Nou, op de socials geeft iedereen een best wel perfect plaatje van zichzelf. De randjes van het leven zie je niet. Hoe perfecter de rest lijkt, hoe meer jij jezelf als een minkukel ziet.

#3. Doorbreek de spiraal

Praat jij jezelf graag de put in? Niet doen! Praat en denk positief over jezelf. Als je alleen maar blijft benoemen wat je niet bent of kunt, draai je jezelf in een spiraal naar beneden.

#4. Music for life

Luister opbouwende muziek. Als je muziek luistert, vul je je (on)bewust met allemaal input. Positieve muziek helpt je om goed over jezelf te denken. En je vriendjes van 3FM hebben al een 'Vier Het Leven'-playlist gemaakt met positive vibes. Hit the play button!

#5. Eten is weten

Eet gezond. Wat dit met zelfbeeld te maken heeft? Nou, alles. Door gezond te eten voel je je fijner (en het is ook beter voor je). Dat heeft z’n weerslag op hoe je naar jezelf kijkt.

#6. Ask around

Vraag eens aan je vriend(inn)en waarom ze je leuk vinden. En doe het andersom ook. Dit is ontzettend tof, versterkt je vriendschap én bouwt jezelf op!

Jeetje, wat ben jij leuk!

>> Volg deze 7 tips en word wereldburger

Meer Tussenuur

Kijk live naar 3FM

Populair op 3FM