Meer NPO
STER Advertentie

Maaike Ouboter kwam met haar nieuwe liedjes op bezoek bij Franks Feestje

Maaike Ouboter kwam met haar nieuwe liedjes op bezoek bij Franks Feestje

Maandag 7 mei 2018 - 15:11 uur

Een week voordat haar nieuwe album uitkomt, kwam Maaike Ouboter bij 3FM langs om alvast wat live te laten horen. Ze kroop de Hilversumse Veluwe, zoals Frank de plek noemt, op en deed er een prachtige sessie. 

We kennen haar natuurlijk allemaal van het televisieprogramma De Beste Singer-Songwriter Van Nederland waar ze zoveel indruk maakte met haar prachtige liedjes. Daarna volgde haar debuutalbum En Hoe Het Dan Ook Weer Dag Wordt en trok ze de theaters in waar ze haar verhalen in liedjes en in tekst met het publiek deelde.

Interview

Nu is het tijd voor album nummer twee: Vanaf Nu Is Het Van Jou. "De muziek komt voort uit dat ik bij allemaal mensen op de bank heb geslapen. Een soort inspiratiereis." Ze is door heel Europa gegaan op zoek naar antwoord op de vraag: wie inspireert jou? 

De raarste bank waar ze op heeft geslapen? "Nou, op een gegeven moment kwam ik bij een naakt-clown terecht. Dat was wel een compleet andere wereld. We zijn samen naar het naaktstrand geweest."

Maaike Ouboter - 'Samon'

Uit die reis is uiteindelijk het album uitgekomen die over een weekje uitkomt. Maar nu eerst deed ze het liedje 'Samon' live in de voortuin van 3FM. 

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kijk live naar 3FM

Populair op 3FM