Meer NPO
STER Advertentie

3FM-dj Wijnand organiseert Nationale Stamppotdag

3FM-dj Wijnand organiseert Nationale Stamppotdag

Donderdag 17 januari 2019 - 11:38 uur

Het is bijna Nationale Stamppotdag op 3FM! Op 2 maart is het zover. Om dat te vieren zoeken we de meest vernieuwende stamppot van Nederland. Maak jij al jaren een heerlijke pizza-shoarmastamppot die je het liefst aan iedereen wil laten proeven? Of likken jouw huisgenoten hun vingers af bij de gedachte aan jouw signature stamppot met saté en paprika? Deel jouw recept met ons en wie weet wint jouw stamppot.

Er is één voorwaarde: aardappel is het hoofdingrediënt van je stamppot. En oké, nog een dan. Op 2 maart moet je wel jouw stamppot kunnen komen bereiden bij de 3FM studio in Hilversum. Vul hieronder het formulier in en wie weet hoor je snel van Wijnand. 

Ilja's Pastinaak met appel-uienjus:

Benodigdheden: 
800 gram aardappels
600 gram pastinaak
2 eetlepels olijfolie
200 gram rode uien
1,5 eetlepel appelstroop
155 ml appelsap
100 gram geraspte kaas
125 ml creme fraiche

Schil 800 gram aardappels en 600 gram pastinaak en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar. Verhit ondertussen 2 eetlepels olijfolie en bak 10 gram verse salie tot deze krokant is. Pas op, dit gaat erg snel. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Voeg weer 2 eetlepels olie toe en bak 200 gram rode uienringen glazig. Voeg 1,5 eetlepel appelstroop en 155 ml appelsap toe en breng aan de kook. Laten inkoken tot het stroperig is of gebruik maizena als het te waterig blijft. Breng op smaak met peper en zout. Giet de aardappels en pastinaak af en vang 100 ml kookvocht op. Stamp deze door elkaar met 100 gram geraspte kaas en 125 ml crime fraiche. Serveer met de uien-appeljus en krokant gebakken salie. 

Om dit Facebookbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nicks saté hutspot

Benodigdheden

500 gram aardappels
1 wortel
1 ui 
peper 
zout
pindakaas met stukjes pinda
ketjap manis

piri piri kruiden
cajen kruiden

sateh kruiden
sambal
djahé
honing

De aardappel,wortel en ui koken en stampen. Op smaak brengen met zout, peper en paprikapoeder. Voor de satésaus: pindakaas met stukjes pinda, water, ketjap manis, piri piri kruiden, sateh kruiden, sambal, djahé, honing, zout en peper op gevoel blijven toevoegen in een pannetje. Blijven proeven tijdens het koken tot je tevreden bent met de smaak!

Om dit Facebookbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kijk live naar 3FM