Podcasts

Luister nu de superspannende thrillerpodcast De Omega

NTR
foto: NTR
  1. Nieuwschevron right
  2. Luister nu de superspannende thrillerpodcast De Omega

Houd je van een spannend verhaal over een dystopische wereld? Dan is de nieuwe podcastserie De Omega echt iets voor jou. In de traditie van The Handmaid’s Tale werpt De Omega een blik in een mogelijke toekomst, waarin LHBTQI+-mensen zo onderdrukt worden, dat het jonge homomannen tot publieke zelfmoord drijft…

Het jaar is 2034. De wereld ziet er redelijk hetzelfde uit als nu, met een belangrijk verschil: populistische, nationalistische figuren hebben de regering in handen, en zetten Nederland nu naar hun hand. LHBTQI+-ers worden steeds meer verguisd, net als journalisten. Er vindt een golf van zelfmoorden plaats onder queer jongeren, schijnbaar als statement tegen hun politieke situatie. Een journalist gaat op onderzoek uit naar deze zelfmoorden, met gevaar voor haar eigen leven.

Dat is de dystopische wereld van de nieuwe thrillerpodcast De Omega, gemaakt door schrijvers en regisseurs Loek Hennipman en Harm Duco Schut, die eerder al de podcastserie Staatsgeheim maakten.

Alle zes afleveringen van De Omega zijn vanaf vandaag helemaal te beluisteren via je favoriete podcast-app, of klik hier om in je browser te luisteren.

#1 - PROLOOG - Nederland 2034

Toenemende homofobie

De Omega is een spannende thriller met een relevant onderwerp voor deze gepolariseerde tijden. Harm vertelt: “We hebben ons de afgelopen jaren tijdens de researchfase verdiept in de actualiteit. Polarisatie, populisme, radicaal gedachtegoed, extremisme. We hebben ons in het bijzonder gefocust op de kwetsbare positie van de queer community en de onafhankelijke journalistiek. Denk aan toenemende homofobie in Polen, Hongarije, de Verenigde Staten, maar ook Nederland.”

Volgens Harm zijn die ogenschijnlijk losstaande incidenten onderdeel van een groter geheel: “Als je ze allemaal bundelt, zie je dat er een mechanisme is. Dan is een nonchalante homofobe opmerking van een politicus ineens helemaal niet zo grappig meer.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Samen spelen

De Omega heeft dus een politieke laag, maar het is ook gewoon een verhaal waarbij je op het puntje van je stoel blijft zitten, met een ijzersterke cast met onder andere Jouman Fattal (ANNE+), Tygo Gernandt, en Drag Race Holland winnares Envy Peru. “We wilden een hele naturelle toon, in plaats van dat het gespeeld klinkt”, aldus Harm. “In tegenstelling tot veel andere fictiepodcasts, hebben we veel van de scenes met elkaar aan tafel gespeeld, in plaats van iedereen in een apart opnamehokje. Als er dan bijvoorbeeld een scène in een kroeg was, stond er ook een bakje nootjes op tafel. Die echte interactie tussen mensen vonden we belangrijk.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jij hebt de power

Als Loek en Harm de luisteraars van De Omega een ding mee willen geven, is het “dat ze de power hebben om de wereld te veranderen! Die dominante, nationalistische tendens is aan het groeien in de wereld. De jonge generatie kan dat veranderen als ze zich ertegen verzetten. Wij wilden dat engagement in een spannende, confronterende thrillervorm verpakken, zodat mensen hopelijk gaan nadenken over het feit dat ze bij machte zijn om zelf hun toekomst te maken.”

Luister de podcastserie De Omega nu via je favoriete podcast-app, of klik hier om via je browser te luisteren.

Ster advertentie
Ster advertentie