Naar homepage
Human

Kelly (20) kwam uit de kast op het Youtube-kanaal van Kalvijn

  1. Nieuwschevron right
  2. Kelly (20) kwam uit de kast op het Youtube-kanaal van Kalvijn

Hoe is het om je coming out te doen op een Youtube-kanaal met meer dan een miljoen abonnees? Kelly van Peer (20) weet het. "Ik deed mee aan een spelletje waarin Kalvijn in 30 seconden mijn seksuele geaardheid moest raden."

Het is vandaag de Dag van de Biseksualiteit, daarom lees je hier het verhaal over Kelly, wat eerder gepubliceerd is tijdens de Pride Week.

'Gefeliciteerd, je bent hetero'

"Aan het begin van de middelbare school begon ik te twijfelen over mijn seksuele voorkeur. Ik had het er weleens over met m'n moeder, maar dat waren altijd korte gesprekken. Eerlijk gezegd kan ik het me niet eens meer zo goed herinneren. Het stelde niet zoveel voor."

Een beetje voor de gein besloot Kelly mee te doen aan een spelletje van Youtuber Kalvijn, waarin hij in 30 seconden, door verschillende vragen te stellen, iemands seksuele geaardheid probeert te raden. Kalvijn had het niet bij het juiste eind. "Je bent hetero!" zei hij. Maar nee. "Ik ben bi!" antwoordde Kelly lachend, waarna Kalvijn zei: "O ja, dat kan natuurlijk ook!"

De Youtube-video waarin Kelly uit de kast komt is niet meer beschikbaar.

'ze konden er wel om lachen'

Op het moment dat de video online stond, wisten Kelly's ouders en zus nog niet dat Kelly biseksueel is. Ze had wel verteld dat ze meedeed aan een spelletje. Toen Kelly's ouders het filmpje zagen schrokken ze een beetje. Ze hadden het fijner gevonden als ze het persoonlijk had verteld. "Maar ze konden er ook wel een beetje om lachen, want het was volgens hen echt iets voor mij om op deze manier uit de kast te komen."

'Ben jij bi?!'

Kelly's zusje kon het ook niet helemaal geloven. Ze kwam gillend de slaapkamer binnen nadat ze het filmpje zag. "Ben jij bi?!" riep ze. Kelly moet lachen als ze eraan terugdenkt. "Na de video moest ik het zelf ook een tijdje laten bezinken." Pas na een paar maanden durfde ze er pas écht open over te zijn. Thuis. En op school.

21 1d3163838e Kelly 3

'Toen was ik echt trots op mezelf'

Met Paarse Vrijdag trokken Kelly en een vriendin de aandacht op school door met een biseksuele vlag door de gangen te rennen. "Iedereen juichte, lachte en klapte. Dat was het moment dat ik echt trots was op mezelf. Ik kreeg zoveel positieve reacties!"

Helaas kreeg ze via social media ook een paar negatieve reacties. "Iemand zei laatst nog tegen me dat ik een ziekte heb. 'Nou, dat is dan een leuke ziekte,' heb ik terug geschreven. Daarna heb ik hem lekker verwijderd. Van dat soort negatieve energie hoef ik niks te hebben."

DIT IS HET VERHAAL VAN Kelly. WHAT'S YOUR PRIDE? GEEF JE ULTIEME PRIDE-NUMMER OP VOOR DE 3FM PRIDE LIST. KLIK HIER VOOR MEER #PRIDE-VERHALEN!

16 1ba75f7a7e footer def
Ster advertentie
Ster advertentie