HUMAN

Dit theaterstuk confronteert jongeren met geldproblemen

  1. Nieuwschevron right
  2. Dit theaterstuk confronteert jongeren met geldproblemen

Tijdens de Week van het Geld geeft Tussenuur extra aandacht aan jongeren en geld, want wat blijkt: ruim een derde heeft zijn financiën niet op orde. Niet oké. Stichting Kikid probeert jongeren op humoristische wijze bewust te maken van hun geldzaken.

De voorstelling Donnie-Barki gaat over geld, schulden en weerbaarheid. De acteurs proberen kids op school bewust te maken van hun financiële keuzes en confronteren ze met de gevolgen van geldschulden. In de scènes schetsen ze situaties waar de kijker zelf ook mee te maken kan krijgen. Aan de hand van stellingen gaan de acteurs daarna in gesprek met de klas.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Waarde van geld

Eén van de acteurs is Carmel de Boer. Als peer educator deelt ze ook haar eigen verhaal. Ze groeide op met een alleenstaande moeder en haar vader bracht financieel niets bij. "Dat was best wel lastig, maar daardoor heb ik wel geleerd om zelfstandig te zijn. Ik ben écht de waarde van geld gaan inzien."

In gesprek gaan

Zelf durfde Carmel er destijds niet voor uit te komen, maar met deze voorstelling probeert ze nu het taboe rondom geldproblemen te doorbreken. Ze vindt het enorm belangrijk om er na de voorstelling met jongeren over in gesprek te gaan. Carmel deelt haar verhaal, maar ze heeft vooral ook een participerende rol. "In het gesprek laten we de klas echt aan het woord. We laten ze zien dat het oké is om erover te praten."

Ster advertentie
Ster advertentie