Meer NPO
STER Advertentie

Video: Hoe belangrijk is kleding voor jou?

Video: Hoe belangrijk is kleding voor jou?
ANP

Woensdag 10 januari 2018 - 15:01 uur

We vroegen het toevallige voorbijgangers in Amsterdam, zowel bij het Centraal Station als in de P.C. Hooftstraat en dat leverde, niet heel verrassend, vrij verschillende reacties op. 

Oké, eerst een plaats- en tijdbepaling. Het is zondagochtend, je hebt een ruige zaterdagnacht achter de rug en alles wijst erop dat dit zo'n lome zondag wordt, waarbij je in je huispak niet of nauwelijks van de bank komt. Enige dat nog ontbreekt is het lome zondag-voedselpakket: chips, chocola, fris en meer van dit soort zoet-zoutige versnaperingen. Dit betekent wel een tripje naar de supermarkt, om daarna snel weer in bed/ op de bank te kruipen. 

Wat voor eentje ben jij? Trek jij gewoon je crocs aan onder je huispak, gunt jezelf geen blik in de spiegel om te kijken of je haar niet à la Marge Simpson zit en stiefelt slaperig naar de supermarkt? Of kleed je juist eerst om in je goeie goed, brengt je kapsel in model en smeert als het even kan je dagcrème dubbel en dwars op je gezicht? Wie weet wie je allemaal tegen het lijf loopt?!.


(Huispak buitenshuis? Moeilijk, moeilijk...)

Maken kleren de man/vrouw?

Kortom, wat zeggen jouw kleren over jou? En hoe belangrijk is een door en door gecoördineerde outfit voor jou? Ze zeggen wel eens: kleren maken de man/vrouw. Vind jij dat ook eigenlijk? Dat wilde ons panellid Pim onderzoeken in een filmpje. 

Samen met zijn schoolmaatje Thomas wilde hij wel eens dagje meelopen op de redactie van Tussenuur, omdat ze allebei 'de kant van de media op willen' na de middelbare school. En dus drukten we hen een camera in de handen, zetten ze in de trein naar Amsterdam samen met onze stagiair en met dit filmpje kwamen ze thuis. 

Kijk live naar 3FM

Lees ook