Naar homepage
3FM nieuws

Music Treasures: The Ting Tings trokken Hermans shirt bijna van z'n lijf

foto: Nathan Reinds
  1. Nieuwschevron right
  2. Music Treasures: The Ting Tings trokken Hermans shirt bijna van z'n lijf

We slingeren iedere zaterdag op 3FM.nl een stukje muziekliefde de wereld in met de Music Treasures! Een Music Treasure is een item, stukje merchandise of andere mooie herinnering die de liefde voor muziek van onze 3FM-dj's laat zien. Deze week vertelt Herman Hofman over de keer dat 'ie bijna zijn shirt moest afstaan aan The Ting Tings.

Festivalinterviews zijn next level

Tijdens Sziget 2016 was Herman de 3FM-afgevaardigde in Boedapest, dus was het ook aan hem om interviews af te nemen! En op festivals is dat nog wel een dingetje. Je krijgt namelijk vaak geen halfuur de tijd in een prachtige setting, maar je moet je gewoon intekenen en dan wachten in de persruimte tot je goed- of afkeuring krijgt. En als dat eenmaal gelukt is, mag je netjes in de rij gaan staan met je vragen.

Herman: "Die acts doen vaak wel tien of vijftien interviews achter elkaar, vaak na hun shows. Dus ja, die zijn moe en hebben er geen zin in. Zelfs als het vijftien leuke mensen zijn, ben je natuurlijk gewoon kapot na tien keer hetzelfde verhaal opdreunen."

Toen Herman dus tijdens Sziget een interview met The Ting Tings kreeg, had 'ie van tevoren al een schuldgevoel. "Ik voelde me wel een beetje bezwaard. Alles is die gasten al gevraagd en ik was letterlijk de laatste in de rij, dus ja... Niet echt een ideale startpositie. En het is alweer twee jaar geleden, ik had toen nog niet zoveel ervaring. Het was echt wel een ding voor me!"

Dat gevoel klopte

Het interview was eigenlijk gewoon ruk. De vrouwelijke helft van The Ting Tings, Katie White, deed haar best, maar Jules De Martino zat er helemáál niet lekker in. Herman: "Die guy had een zonnebril op en zei echt weinig. Ik probeerde hem erbij te betrekken, maar er kwam weinig meer uit dan wat clichés. En ineens, alsof 'ie het licht gezien had, schoot hij overeind en begon 'ie wat in zichzelf te mompelen. Maar echt op een wazige manier, ik dacht dat 'ie aan de pillen zat ofzo."

Dát was niet het geval. Jules sloeg gewoon helemaal aan op het shirt van Herman! "Hij vond het patroontje van m'n shirt supercool en vroeg om een foto, zodat 'ie het aan zijn vrienden kon laten zien. Waarom? Geen idee, maar ik dacht, 'Yes, we hebben nu iets gezamenlijks, we zijn binnen!'. Maar helaas, uiteindelijk hielp het voor het interview helemaal niets meer. Er was alleen oog voor het t-shirt."

23 39e8a68a40 Schermafbeelding 2018 05 23 om 11 55 01

Waarom dan?

Is het een speciaal shirt? Staat er vage shit op? Nou, nee. Herman kocht 't tijdens een vakantie in een klein Frans winkeltje waar verder niet zoveel gebeurde. Niets bijzonders, dus. Toch kiest Herman dit shirt als zijn Music Treasure: "Elke keer als ik 'm aantrek, denk ik aan het moment dat meneertje TingTing ineens hyped was terwijl ik dacht dat we nooit meer vrienden zouden worden. Dit shirt heeft bonding powers, ik weet het zeker."

Eén ding weten we dus nu al. Als Herman ooit nog een interview weet te scoren met Hayley van Paramore, trekt 'ie dit shirt aan!

25 d0f7d210ec NATHANREINDS Herman LR 3

25 2659a8f4d1 NATHANREINDS Herman LR 2

Meer Herman?

Check dan zijn favoriete muziek in deze 3FM-playlist!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Je beluistert 'm natuurlijk ook gewoon via Apple Music en Deezer.

Ster advertentie
Ster advertentie