3FM nieuws

Videoclip bij 'Freedom' van Pharrell zet je aan het denken

  1. Nieuwschevron right
  2. Videoclip bij 'Freedom' van Pharrell zet je aan het denken

"Freeeedoooom!". De nieuwe track van Pharrell Williams blijft zo lekker in je hoofd hangen. De Amerikaanse zanger lanceerde woensdag 22 juli de videoclip bij het nummer. Tenminste, op YouTube. Op Apple Music stond 'ie al een tijdje exclusief.

(Foto: Ben Houdijk)

Pharrell benadrukt in 'Freedom' het belang van vrijheid. "Misschien is het de regering, misschien een bedrijf, misschien is het omdat je gepest wordt. Je hebt vrijheid nodig!", zei de zanger toen hij de track in juni primeurde op Pinkpop 2015. De officiële release van het nummer volgde op 1 juli, waarna we 'Freedom' uitriepen tot 3FM Megahit.

Videoclip

In de videoclip van 'Freedom' is te zien hoe verschillend vrijheid verdeeld is over de wereld. Zo zie je hoe dwangarbeiders gedwongen worden om keihard te werken onder erbarmelijke omstandigheden en hoe hard tientallen vrouwen in een naaifabriek werken, alleen maar om te overleven. Maar ook beelden van tanks en gesluierde vrouwen en naakte vogelvrije dames laten zien dat vrijheid eigenlijk overal anders is. De clip zet je toch even aan het denken. Want qua vrijheid mogen we in Nederland niet zo klagen...

"I don't care who you are, where you're from, or how much money you have. You deserve freedom."
- Pharrell

Pharrell Williams - 'Freedom'

Ster advertentie
Ster advertentie