3FM nieuws

S10 over taboes in de psychiatrie: "Ik voelde mij soms een alien"

foto: BNNVARA
  1. Nieuwschevron right
  2. S10 over taboes in de psychiatrie: "Ik voelde mij soms een alien"

Het is #openup-week op 3FM. 3FM Talent S10 kwam langs in de studio om te praten over het taboe rondom psychische klachten. Zij staat namelijk bekend om haar open en eerlijke muziek waarin ze de psychiatrie een spiegel voorhoudt.

"Als het wat minder gaat met mij dan spreek ik het niet uit"

Het gaat niet altijd goed met S10. Zo uit ze in haar muziek en was te zien in de docu 'Storm om mij heen' van 3voor12. Bij Sanders Vriendenteam vertelt ze over deze periode van haar leven; "In de tijd dat het met mij minder ging, voelde ik mij echt een alien. Ik dacht 'niemand begrijpt wat ik nu voel.'" S10 denkt dat de situatie anders had kunnen zijn als ze wist dat er mensen waren die haar begrepen.

Tegenwoordig vindt ze het praten over haar mentale staat nog steeds moeilijk: "Als het wat minder gaat met mij dan spreek ik het niet uit. Ik deal ermee op mijn eigen manier. Ik ken mijzelf goed. Het is voor iedereen heel persoonlijk hoe je hiermee dealt."

Wat moet je doen?

Maar stel het gaat even niet goed, welke stappen moet je dan ondernemen? "Het begint bij je familie. Maar ik weet ook dat er veel mensen zijn die die band niet hebben." zegt S10. "Als je echt zoiets hebt van 'dit is niet okay' dan moet je naar de huisarts gaan. Want de huisarts is daar echt voor bedoeld."

Rondom het maken van haar album Snowsniper had ze weer te maken met een dip; "Ik heb toen gezegd, dit is wat er nu is, ik weet niet waar ik naartoe moet." Vervolgens heeft de huisarts haar heel snel geholpen. Bekijk het hele interview met 3FM-dj Sander hieronder:

Check meer verhalen via 3fm.nl/openup. Meedoen? Download dan onze toolkit, deel jouw verhaal met #openup of plaats het #openupkader van Human op je Facebookprofielfoto. Later deze week komt het optreden van S10 online te staan.

ZIT JE NIET LEKKER IN JE VEL OF ZIE JE HET LEVEN (EVEN) NIET MEER ZITTEN? NEEM DAN CONTACT OP MET MIND KORRELATIE.

Ster advertentie
Ster advertentie