Meer NPO
STER Advertentie

Hoe is het om gay te zijn in een machowereld?

Hoe is het om gay te zijn in een machowereld?

Dinsdag 30 juli 2019 - 08:54 uur

Eva is lesbisch en merkt dat haar vriendinnen daar helemaal geen probleem van maken. Maar dat lijkt voor homoseksuelen van het mannelijke geslacht anders te zijn volgens Eva. Zeker in een machowereld. Worden zij net zo makkelijk geaccepteerd? Know Shit-presentator Rens Polman en Eva gaan op onderzoek uit in de nieuwste KNOW SHIT.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meer KNOW SHIT? Abonneer je nu!

Heb je ook een vraag voor KNOW SHIT? Laat het dan weten in de comments op YouTube, mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of vul het formulier hieronder in.

Roze organisaties

Brandweerman Roel uit regio Utrecht zit bij Netwerk Roze in Rood, een netwerk wat zich inzet voor alle LHBT-brandweermensen. Han en Bart voetballen bij Gay Soccer Amsterdam, omdat ze daar zeker weten dat ze geaccepteerd worden. Zij hebben vaak met vooroordelen te maken. Han: "Een collega zei een keer: 'Je mag wel bij ons komen voetballen, maar dan moet je wel apart douchen." Ik wist wel dat hij een grapje maakte, maar vond het niet leuk. Daardoor was voor mij de drempel best wel hoog om bij een gewone voetbalclub te gaan. Dan is dit een heel goed alternatief."

Bart: "Ik denk dat de clubs iets kunnen doen aan de machocultuur. Zij moeten actief uit gaan dragen dat LHBT'ers welkom zijn bij voetbalclubs."

Kijk live naar 3FM

Lees ook