Meer NPO
STER Advertentie

Deze vrouwen zijn hélemaal klaar met slutshaming

Deze vrouwen zijn hélemaal klaar met slutshaming

Dinsdag 19 maart 2019 - 17:06 uur

In de nieuwe podcast van Tussenuur praat KX-dj Dinja met drie jonge vrouwen die in actie komen tegen slutshaming. Want uitgemaakt worden voor slet, betast worden in de club en gore teksten naar je hoofd gesmeten krijgen... Dat kan écht niet. Zéker niet anno 2019.

LUISTER DE PODCAST HIER, VIA ITUNES, DE 3FM APP, OP SOUNDCLOUD OF IN STITCHER.

Wie zijn er te gast in de podcast?

Milou Deelen is journalist en ging twee jaar geleden flink viral toen ze deze video plaatste op Facebook. In het filmpje maakte ze duidelijk dat slutshaming echt niet oké is. Haar verhaal sloeg enorm aan en werd door verschillende media opgepikt. Volgens Milou heeft de maatschappij nog stééds niet geaccepteerd dat vrouwen (ook) gewoon hun seksualiteit moeten kunnen uiten. Hoog tijd dat daar verandering in komt.

Foto door: Indy Soemodihardjo

Tessel ten Zweege keek haar ogen uit toen de portier bij de ingang van een Amsterdamse club vroeg of hij even in haar shirtje mocht kijken. Wat!? 'Dubbel D = gratis entree', was de slogan van de avond. Het kassameisje knipoogde: "Het thema is sleazy. We zoeken een sletterig publiek." Tessel vond dat echt niet kunnen en schreef er een stuk over, dat ze publiceerde op haar site Pisswife. Tijdens een volgend avondje uit trok ze een shirt aan met daarop de tekst 'Don't Touch Me'. Maar wat bleek? Dat werkte juist averechts. Check haar verhaal in de podcast!

Ambrien Moeniralam stond na een avondje uit te wachten bij de tram toen er twee jongens van in de twintig langsliepen. Terwijl ze rustig op haar telefoon stond te kijken, kwam een van de jongens naar haar toe. Hij stak zijn hand onder haar arm door en raakte haar buik en borsten aan. Ze liepen lachend weg en Ambrien bleef verstijfd staan. "Ik voelde me zó gekleineerd." Met haar Instagram-account voert ze nu op een hele toffe manier actie. Daarover vertelt ze in de podcast!

DUSSS... LUISTER DE PODCAST HIER, VIA ITUNES, DE 3FM APP, OP SOUNDCLOUD OF IN STITCHER.

Kijk live naar 3FM

Lees ook