Meer NPO
STER Advertentie

Valt Rens in slaap tijdens een live ASMR-sessie?

Valt Rens in slaap tijdens een live ASMR-sessie?

Donderdag 17 januari 2019 - 15:32 uur

Tom uit Dalfsen wil van KNOW SHIT weten waarom hij nog steeds moe is als hij wakker wordt. Samen met presentator Rens Polman zoeken ze door middel van een live ASMR-sessie uit hoe moe Tom eigenlijk is en gaan ze langs bij een slaapexpert.

Uhhhh ASMR? Wat? Ja, dat zijn die video’s waarin mensen fluisteren, komkommers eten, papier verfomfaaien, tikken op boekjes, glas of ander materiaal. Oftewel: zachte geluidjes maken om mensen tot rust te brengen of zelfs in slaap te laten vallen.

Rustgevend fluisteren

Tom en Rens gaan langs bij ASMR-YouTuber Mandy Denise (18). Tijdens een live ASMR-sessie testen ze hoe moe Tom nou écht is. Dat doen ze door een er een spel van te maken. Wie als eerst in slaap valt, wint!

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Na het rustmoment gaan Tom en Rens weer op pad. Ze ontmoeten slaapexpert Linda in het St. Antonius Ziekenhuis. Linda is slaaptherapeut en leert mensen (weer) goed te kunnen slapen.

Linda: “Opstaan is eigenlijk nooit leuk. Maar wat erg kan helpen, is licht. Als je ’s avonds minder gebruik maakt van schermen, weten je hersenen dat het bijna bedtijd is.”

Biologische klok

Ook past het schoolritme helemaal niet bij jongeren, vertelt Linda. “De biologische klok van Tom wil eigenlijk om half negen opstaan. Maar door school moet hij veel te vroeg op. Dus dat hij zo moe is, daar kan hij niets aan doen.”

Heb je ook een vraag voor KNOW SHIT? Laat het dan weten in de comments op YouTube, mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of vul het formulier hieronder in.

Kijk live naar 3FM

Lees ook