Meer NPO
STER Advertentie

Syrische vluchteling Rami (19) wil erbij horen

Syrische vluchteling Rami (19) wil erbij horen

Dinsdag 15 mei 2018 - 15:35 uur

Rami (19) vluchtte voor een betere toekomst. Hij wil naar school. En Nederlandse vrienden maken. Maar hoe bouw je eigenlijk een toekomst op?

Twee jaar geleden vluchtte Rami vanuit Syrië via Griekenland naar Europa. Toen hij uiteindelijk in Nederland terecht kwam, moest hij lang in onzekerheid leven. Maar nu hij eenmaal in Nederland mag blijven, beseft hij dat hij nog een lange weg heeft te gaan.

Gewoon een normale jongen

Rami weet nog niet wanneer hij naar school mag. "Ik heb een Nederlandse vriend. Hij studeert aan de politieacademie. Hij is heel cool. Gewoon een normale jongen die hard werkt en naar school gaat. Net zoals ik."

Maar Rami maakt zich zorgen, hij voelt zich niet zoals een Nederlandse tiener. "Maar ik geloof wel dat ik dat kan zijn." Check hieronder deze aflevering van De Locker, waarin Rami vertelt wat hem dwars zit, maar ook wat zijn dromen zijn.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De Locker is een online serie van Human waarin je verhalen van jongeren ziet en hoort over onderwerpen die hen bezighouden, maar waar ze niet altijd makkelijk over praten. Check hier meer afleveringen van De Locker.

Kijk live naar 3FM

Lees ook