Meer NPO
STER Advertentie

Nadeche (17) heeft het niet zo op 'het systeem'

Nadeche (17) heeft het niet zo op 'het systeem'

Dinsdag 20 februari 2018 - 15:01 uur

En dus maakt ze zich boos. Een boosheid die ze niet uit door dingen te slopen, maar juist door met scherpe teksten tegen schenen te trappen en heilige huisjes om te schoppen. Fuck het systeem! 

Keihard. Zo omschreef rapper F1rstman de Tussenuur Slam van de zeventienjarige Nadeche Pyka uit Weert, Limburg. Wanneer je haar performance ziet in onze rubriek Tussenuur Slam, zie je F1rstman ook hevig headbangend luisteren naar Nadeche. Net zoals de gasten van TV Noise overigens, ook geen misselijke muzikanten. 

Waar F1rstman hiphop maakt die echt past in deze tijd, in de tijd van Boef, SFB en Ronnie Flex, waar vooral de productie en beats leidend zijn, is Nadeche een rapper van de oude stempel. 


(F1rstman stak zijn verwondering niet onder stoelen of banken)

Geen blad voor d'r mond

Met oude stempel bedoelen we de tijd dat de beat vooral als ondersteuning voor de tekst gold. Toen DJ's een simpele drumbeat konden laten lopen en waarover dichters, woordkunstenaars en rappers met een boodschap hun ding konden doen. Vooral dus om een boodschap over te brengen. 

En die boodschap was vaak niet vrolijk, een uitzondering daargelaten. Het waren teksten over de hardheid en onrechtvaardigheid van het bestaan. En in die hoek zoekt Nadeche het. Met haar teksten neemt ze geen blad voor haar mond en daarmee past ze uitstekend in ons rijtje met Tussenuur Slammers. 

CHECK HIER DE LYRICS!

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.


 

Kijk live naar 3FM

Lees ook