Meer NPO
STER Advertentie

Nettiquette is je nieuwe gids in de do's & don'ts van social media

Nettiquette is je nieuwe gids in de do's & don'ts van social media

Dinsdag 21 november 2017 - 15:43 uur

Wist je dat iemand een betere vriend/vriendin van je is als je hem/haar in je oog tagt op insta? Dat blijkt dus uit de nieuwe webserie Nettiquette

De vriendschap van Shenia, Saffron en Puck staat centraal in de eerste aflevering van de nieuwe webserie Nettiquette op 3LAB. En dan vooral de manier waarop ze die vriendschap laten zien via Instagram. Er ontstaat dan ook ruzie als Puck Shenia in haar oog tagt en Saffron juist niet. 

"Ik zei wel tegen Puck: 'Volgende keer wil ik een mooiere tag'," vertelt Saffron in de serie. Daarop vraagt regisseur Mea Dols: "Is dat ook een beetje zeggen: 'Ik wil liever nog beter bevriend zijn met je.'"
"Ja." 

Emoji's en afkortingen

Andere afleveringen van Nettiquette gaan over verkering, haat-accounts en online beroemd zijn. Want hoe maak je bijvoorbeeld duidelijk in je bio dat je verkering hebt? De serie biedt een bijzonder kijkje in de wereld van emoji's, afkortingen en codenaampjes. Niets gebeurt zomaar, zo blijkt. 

'Nettiquette' past bij #onwijs, de week van de mediawijsheid waarin we aandacht vragen voor onderwerpen als sexting, nepnieuws, online veiligheid, slutshaming, gameverslaving, privacy en cyberpesten. Belangrijk dus! Check hier alles wat we doenCheck de eerste aflevering hier:

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kijk live naar 3FM

Lees ook