Meer NPO
STER Advertentie

Bedreigt Corona het hele festivalseizoen?

Bedreigt Corona het hele festivalseizoen?

Woensdag 11 maart 2020 - 07:30 uur

In de podcastserie De Machine (VPRO) nemen Atze de Vrieze en Niels Aalberts van 3voor12 je mee naar de wereld achter muziek. Deze week: bedreigt Corona het hele festivalseizoen?

De Machine: Corona

We kunnen er niet omheen: het coronavirus hangt als een donderwolk boven de festivalzomer. Voorlopig mag alles in Nederland nog doorgaan, maar er gebeurt om ons heen genoeg om serieus rekening te houden met doemscenario's. Luister de podcast hieronder terug!

Wat gaat dit betekenen? 

In Sanders Vriendenteam belde 3FM-dj Sander Hoogendoorn nog even na met Atze de Vrieze. Over de situatie in Noord-Brabant, maar ook artiesten die hun tour aan het cancelen zijn. Denk aan The National, Green Day en bijvoorbeeld Santana in Nederland.

Wat betekent het voor Nederlandse festivals? "Ja dat is natuurlijk de vraag. The National is bijvoorbeeld ook headliner op Best Kept Secret," legt Atze uit. "Maar wat gaat het festival doen als zij opeens afzeggen? Snappen we het als dat opeens vervangen wordt voor een Nederlandse headliner en gaan we dan nog steeds?" Luister het gesprek met Atze hieronder terug.

Coachella verplaatst

Het grote Amerikaanse festival Coachella heeft bijvoorbeeld al aangegeven dat ze hun twee weekenden verplaatsen naar oktober. 

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kijk live naar 3FM

Lees ook