Meer NPO
STER Advertentie

Kaya (21) deelt 'liefdesbrieven' uit tegen pesten, doe jij mee?

Kaya (21) deelt 'liefdesbrieven' uit tegen pesten, doe jij mee?
Still uit video Young Impact

Zaterdag 8 februari 2020 - 13:52 uur

Valentijnsdag staat voor de deur! Tijd voor je jaarlijkse portie romantiek. Heb jij geen zin om weer te gaan dineren bij kaarslicht of ben je single en wil je echt iets goeds doen voor de wereld, dan heeft Kaya van den Dikkenberg (21) iets heel tofs bedacht: een 'liefdesbrieven' challenge tegen pesten en jij kunt meedoen!

Jarenlang gepest

Kaya haar leven ging niet altijd over rozen... Ze is jarenlang gepest, doordat ze last heeft van verschillende vormen van reuma zit ze in een scootmobiel.  Kaya: "Ik werd achtervolgd naar mijn huis, er werden dingen geroepen, mensen belden aan. Hier ben ik erg onzeker door geworden en ik vind het moeilijk om nieuwe mensen te ontmoeten. In het begin durfde ik een halfjaar niet naar buiten te gaan maar door mijn actie vorig jaar is het helemaal veranderd."

Kaya besloot om liefdesbrieven uit te delen, die supermooi versierd waren, maar waar een andere boodschap in zat dan je zou verwachten: het verhaal van iemand die wordt gepest. Bij 3FM-dj Kevin vertelde ze over haar actie:

Met een tourbus door NL

Vorig jaar pakte de actie al goed uit. Kaya vertelt: ‘’De eerste vrouw aan wie ik een brief gaf, barstte meteen in tranen uit. Later zag ik pas dat ik haar mijn eigen verhaal had gegeven. Die reactie zal ik nooit meer vergeten.’’ Komende vrijdag pakt ze het nog groter aan: ze heeft een tourbus geregeld waar twintig mensen in passen en maakt daarmee een route door heel Nederland van Den Haag naar Arnhem. Onderweg worden er stops gemaakt om brieven uit te delen.

Er zijn nog plekken vrij in deze bus. Wil je meedoen? Slide dan in Kaya haar DM via @xkayavandervoort op Instagram. Hier kan je ook terecht als je wilt dat jouw verhaal in een van de brieven komt. 

Om deze Instagram foto te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kijk live naar 3FM