Meer NPO
STER Advertentie

Nieuw op Youtube: hoe maak je een Songfestival-liedje met Artificial Intelligence?

Nieuw op Youtube: hoe maak je een Songfestival-liedje met Artificial Intelligence?
Ben Houdijk

Donderdag 23 januari 2020 - 15:03 uur

Nieuw op de 3FM Youtube vanaf 10 april: AI Songfestival! Een serie van de VPRO waarbij er wordt uitgezocht of het mogelijk is om met artificial intelligence een liedje te schrijven dat net zo goed is als die van Duncan Laurence!

Creatieve computers?

Verschillende Europese teams proberen dé nieuwe songfestival hit te schrijven. De teams bestaan uit muzikanten, artiesten, wetenschappers en programmeurs. Wat is de kracht van AI en wat voor invloed gaat het hebben op de toekomst van muziek? Kunnen computers creatief zijn?

Voordat het officiële Eurovisie Songfestival plaatsvindt in Rotterdam bepaalt een panel van AI-experts samen met het publiek wie de 'douze points' in zijn zak mag steken. De winnaar wordt bekendgemaakt op 12 mei.

Team NL

De VPRO volgt voor de Youtube-serie het Nederlandse team, inclusief Willie Wartaal. In vijf afleveringen formuleren ze de ingrediënten voor een hit, zoeken ze manieren om een computer een catchy melodie te laten componeren en laten ze een machine een songtekst schrijven. Vanaf 10 april te zien dus, op het Youtube-kanaal van 3FM

Kijk live naar 3FM