Meer NPO
STER Advertentie

Alles wat je moet weten over het Song van het Jaar Festival 2019

Alles wat je moet weten over het Song van het Jaar Festival 2019

Zaterdag 30 november 2019 - 10:00 uur

Het is bijna tijd voor het Song van het Jaar Festival 2019! Op vrijdag 6 december tovert 3voor12 TivoliVredenburg weer om tot festivallocatie, met optredens van Nederlandse én internationale talenten. Alles draait deze avond rondom de vraag: wie maakte de beste song van 2019?

Inmiddels zijn de stembussen alweer gesloten, maar als het goed is heb jij al gestemd op jouw ultieme Song van het Jaar. Op 6 december telt 3voor12 -tussen de optredens door- live op 3FM af van nummer 100 naar 1: dé winnaar van de 3voor12 Song van het Jaar 2019. Die prijs ging de afgelopen jaren o.a. naar Arcade Fire met 'Everything Now', De Staat met 'Make The Call', Tame Impala met 'Let It Happen' en Daft Punk met 'Get Lucky'.

Bevestigde namen

Tot nu toe zijn optredens van deze namen bevestigd: Eefje de Visser, Sports Team, EUT, The Murder Capital, Indian Askin, Leafs, Mozes and the Firstborn, Georgia, Goldband, Ares, WIES, Rina Mushonga, Sor, Meetsysteem, LO-FI LE-VI, Personal Trainer, Áslaug, Real Derek en la loye. Meer namen volgen snel!

Het programma

De zaal opent om 15:00 uur en vanaf 16:00 uur gaat het festivalprogramma van start. Het Song van het Jaar Festival wordt gepresenteerd door verschillende 3FM dj's: Eva Koreman en Sagid Carter onthullen tussen 23.00 en 23.57 uur de Song van het Jaar 2019. Tijdens het festival wordt niet alleen de winnaar van de Song van het Jaar bekendgemaakt, ook wordt de 3voor12 Award voor de zestiende keer uitgereikt voor het beste Nederlandse album van het afgelopen jaar.

De jury

De jury voor het beste Nederlandse album bestaat zoals altijd uit vier muzikanten, vier muziekprofessionals en vier luisteraars/lezers van 3voor12 die zich over de genomineerden gaan buigen. De namen van de muzikanten, muziekprofessionals en luisteraars/lezers vind je hier.

De favoriete song van...

Er is heel wat rondgevraagd naar de favoriete song van verschillende artiesten en dj's. 3FM-dj Eva Koreman belde bijvoorbeeld met Torre van De Staat over zijn absolute top 3 en deze 23 dj's vertellen over hun favoriete tracks van 2019. 

Zo ben jij erbij

Lees jij dit nu en denk jij: hier móet ik bij zijn? Dat kan! Lees het hier hoe je kaarten kan winnen bij 3FM! Meld je dan vervolgens hier aan zodat je geen enkele update mist. 

Meer 3FM nieuws

Kijk live naar 3FM

Populair op 3FM