Meer NPO
STER Advertentie

Behind the scenes bij het 3FM Serious Request veilingitem: Prinsjesdag!

Behind the scenes bij het 3FM Serious Request veilingitem: Prinsjesdag!

Dinsdag 17 september 2019 - 21:57 uur

Nadat Diederik Antvelink het winnende bod doet op de veiling voor 3FM Serious Request 2018 mag hij op Prinsjesdag meelopen met minister van Financiën Wopke Hoekstra. Vandaag is die dag en wij spraken met Diederik over hoe het er allemaal aan toe gaat op zo'n grote dag.

Veilingitem voor 3FM Serious Request

Minister van Financiën Wopke Hoekstra kwam vorig jaar met een veiling-item voor 3FM Serious Request: The Lifeline en Diederik bood daar maar liefst 5878 euro op en mag daarom de hele dag op Prinsjesdag met de minister mee te lopen.

Dat gaat dus een drukke dag worden voor Diederik en de minister. Want het programma op de derde dinsdag van september staat goed vol gepland: "Je hebt het schema gezien, elke tien minuten is er wat anders", zegt Wopke in de ochtendshow bij 3FM-dj Sander Hoogendoorn. Hij mag onder andere mee naar alle interviews, het ontvangst van 'het koffertje' én hij is ook bij de aankomst van de koninklijke familie. 

Behind the scenes

Diederik maakt Prinsjesdag van wel héél dichtbij mee dit keer en vertelt ons hoe dat was. Zijn reactie zegt al genoeg: "Het was een super dag".

Als eerste op het programma staat koffie bij de minister gepland, wat natuurlijk geen dagelijkse bezigheid is. Hierna is het tijd voor foto's met hét koffertje. Vervolgens richting het Binnenhof waar de minister en zijn vrouw handtekeningen uitdelen en selfie's maken. Het leukste aan deze dag is volgens Diederik wat er gebeurde na de troonrede: alle pers die op de minister afstormt, en waar was Diederik? Die stond er middenin!

Verder heeft Diederik bewondering voor de minister van Financiën: "Wat heeft hij een mooie baan, en wat doet hij het goed." Al met al was het volgens Diederik dus een prachtige dag en is hij erg blij dat hij 3FM Serious Request en het goede doel heeft kunnen helpen. 

 

 

Kijk live naar 3FM

Lees ook