Meer NPO
STER Advertentie

'Stay High' van Brittany Howard is deze week 3FM Megahit

'Stay High' van Brittany Howard is deze week 3FM Megahit

Vrijdag 2 augustus 2019 - 08:45 uur

De frontvrouw van Alabama Shakes laat de band even voor wat het is. Tijd om zelf aan de weg te timmeren. En dat doen ze dan ook met haar nieuwe single 'Stay High'. En dat valt in de smaak: de track is aankomende week 3FM Megahit en je hoort 'm extra vaak op 3FM.

'Stay High'

Het is de eerste single van haar solo-album Jaime, dat uitkomt op 20 september. De plaat is vernoemd naar het zusje van Brittany, die op jonge leeftijd overleed. Het nummer schreef ze dan weer speciaal voor haar vader. Voor de videoclip wilde ze per sé acteur en sporter Terry Crews hebben: "He plays a man who isn’t out to change the world, he plays a man who just wants to come home to those who understand and love him best. We see his inner beauty, grace and humanity in a place that is so often misunderstood," zegt Brittany in een interview

Brittany schreef de acteur een mail waarin ze uitlegde wat haar vader voor haar betekende en dat ze het nummer voor hem schreef. Ook vroeg ze hem of hij in de videoclip wilde spelen en stelde voor om in Los Angeles te komen filmen. Daar wilde Terry niks van weten: "No, I’m coming to you, we’re going to Alabama. We’re going to where you grew up, to where your family is." Zie hier het prachtige eindresultaat.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meer nieuwe muziek? 

Kijk dan ook eens naar de 3FM Now Playing afspeellijst. Die staat helemaal afgeladen vol met lekkere nieuwe nummers, zoals 'Crown' van Stormzy en nummers van Lizzo, Pip Blom, The Kooks en nog véél meer.

Om deze spotify playlist te luisteren moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kijk live naar 3FM

Lees ook