3FM nieuws

Glastonbury festival was groener, schoner en veiliger dan ooit!

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Glastonbury festival was groener, schoner en veiliger dan ooit!

Dit jaar heeft Glastonbury een nieuw record bereikt: 99,3% van alle tenten zijn na afloop weer mee naar huis genomen door de bezoekers. Vorige jaren is dit wel anders geweest, waar torenhoge stapels met afval en honderden tenten bleven liggen. Een prestatie om trots op te zijn dus! En dit is niet het enige waarvoor het festival zich inzet...

GROENER DAN OOIT

Het Britse Glastonbury is het grootste festival van Europa en is al langere tijd bezig met grote milieuprojecten. Zo introduceerde de organisatie in 2014 al flessen van licht roestvrij staal, die op verschillende plekken verkrijgbaar waren. In 2016 werden deze aangevuld met roestvrijstalen bekers voor bier. In 2018 heeft Glastonbury een pauze ingelast, zodat het gras op terrein ‘Worthy Farm’ weer terug kon groeien.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

LOVE THE FARM, LEAVE NO TRACE

Volgens een schatting blijkt dat er tijdens de voorgaande edities ongeveer een miljoen plastic flessen zijn gebruikt. Voor dit jaar was het doel om het festival compleet zonder plastic te draaien! Ook werden alle bezoekers aangemoedigd om naar het terrein te carpoolen, geen afval op de grond te gooien en tenten mee te nemen na het festival. Dit stond allemaal in het teken van het initiatief “Love the farm, leave no trace”. Een groot succes!

KUNNEN WIJ OOK, TOCH?

We hebben deze thee al eerder gespillt: de gemiddelde achtergebleven festivaltent is te vergelijken met ruim 8700 plastic rietjes of 250 drankbekers. Zo'n tent bestaat namelijk grotendeels uit plastic. Neem jij de volgende keer ook jouw festivaltent weer netjes mee naar huis?

Ster advertentie
Ster advertentie