Meer NPO
STER Advertentie

Deze emoji's gebruikt 3FM-dj Sander (en jij vast ook) altijd verkeerd

Deze emoji's gebruikt 3FM-dj Sander (en jij vast ook) altijd verkeerd

Woensdag 19 juni 2019 - 12:30 uur

Er zijn ZO VEEL emoji's. Niet gek dat de betekenis van sommige plaatjes voor ons compleet onduidelijk zijn. 3FM-dj Sander Hoogendoorn kwam er tijdens een app-conversatie met Jade Bird achter dat hij de 'amen'-emoji al jaaaren verkeerd gebruikt. Is het nou een high five of toch het teken van een gebedje?

High five VS gebedje

Noortje, Sidekick van de ochtendshow, zoekt voor je uit wat het antwoord is. En ze doet ook wat boekjes open over de betekenissen van andere bijzondere emoji's... voor ééns en voor altijd is dit het antwoord op al jouw emoji-onzekerheden!

'Deze emoji's gebruiken we allemaal verkeerd!'

Maar hoe komt dat nou? 

Er is namelijk een reden dat we de emoji's massaal verkeerd gebruiken. Emoji's worden gemaakt in Japan, waar heel andere gezichtsuitdrukkingen en andere betekenissen zijn voor bepaalde symbolen. Wat voor hen vanzelfsprekend is, is dat voor ons vaak niet en daarom verzinnen we bij sommige emoji's zelf maar een betekenis. Blijk je opeens al tijden een bordeel naar je schoonmoeder te sturen, in plaats van een huis. Oeps. Maar goed, moeders kunnen er zelf ook wat van. 

 

Meer 3FM nieuws

Kijk live naar 3FM

Populair op 3FM