Meer NPO
STER Advertentie

Avicii en Chris Martin maakten 600(!) versies van 'Heaven'

Avicii en Chris Martin maakten 600(!) versies van 'Heaven'

Zondag 16 juni 2019 - 00:30 uur

Als je denkt dat jij perfectionistisch bent, dan ken je Chris Martin en Avicii nog niet. Op het postuumalbum TIM - dat vorige week verscheen- staat de track 'Heaven' die maar liefst zeshonderd, jawel: ZESHONDERD versies kent. Benieuwd hoe het meesterwerkje nu klinkt? Check het hieronder!

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Perfectionist

De track werd in 2015 al gemaakt toen Avicii 'A Sky Full Of Stars' voor Coldplay maakte en tijdens een interview onthulde de DJ destijds dat er flink wat tijd en moeite in 'Heaven' ging zitten: '"Chris is een van de meest artistieke  en creatieve mensen die ik ooit ontmoet heb. Hij is een echte perfectionist. Iedere keer vraagt hij om me wat te veranderen binnen de track en inmiddels heb ik ruim zeshonderd versies."

TIM

Avicii heeft zich zelf altijd al ingezet voor goede doelen (hij zamelde miljoenen in tegen hongersnood en AIDS) en zijn familie wil dit na zijn dood voortzetten. In een persbericht zeggen zij het volgende: "Tim wanted to make a difference. Starting a foundation in his name is our way to honour his memory and continue to act in his spirit."

Het is de bedoeling dat de Tim Bergling Foundation zich eerst focust op psychische problemen en zelfmoordpreventie, maar dat er later ook andere doelen bijkomen zoals klimaatverandering, natuurbehoud en het beschermen van bedreigde diersoorten en de opbrengsten van het album gaan naar de foundation.

Zit je zelf ergens mee of zie je het even niet meer zitten? Klik hier voor hulp, de mensen van 113 en MIND staan altijd voor je klaar.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

 

Meer 3FM nieuws

Kijk live naar 3FM

Populair op 3FM