Meer NPO
STER Advertentie

Van best naar slechtst: alle 127 liedjes van De Jeugd Van Tegenwoordig

Van best naar slechtst: alle 127 liedjes van De Jeugd Van Tegenwoordig
Ben Houdijk

Vrijdag 7 juni 2019 - 08:31 uur

Vrijdagavond staat De Jeugd Van Tegenwoordig in het Olympisch Stadion in Amsterdam voor hun (jazeker) duizendste show! Reden genoeg voor Sander om een vette 10-Minuten-Mix in elkaar te draaien én voor 3voor12 om alle liedjes van De Jeugd te raten...

De Top 127

3voor12 recenseerde élk nummer van De Jeugd Van Tegenwoordig op professionele wijze. Er worden fantastische nummers ondergewaardeerd, maar ook zéér terechte sterren uitgedeeld. De top 3 verklappen we hieronder vast, voor de 124 andere nummers (inclusief recensie) moet je even hier klikken

3. 'Watskeburt?!'

Het is moeilijk om te beseffen wat een fenomeen 'Watskeburt?!' was toen het voor het eerst over het internet begon te zwerven. En tegelijk ook niet, want het is nog altijd volstrekt uniek. Op een dag verschijnt er een boek alleen over dit liedje.
2. 'Sterrenstof'
Na tracks lang slecht gaan, klieren, etteren, zuipen, snuiven, slikken en vieze dingen was er opeens Sterrenstof. De feelgoodhit die je gereformeerde oom nog enthousiast meezingt op een bruiloft, de zon laat doorbreken op regenachtige festivalweides en waarvan je de autoradio nog altijd harder draait. Een instant classic.
1. 'Huilend Naar De Club'
'Huilend Naar De Club' is het anthem van zelfmedelijden, zelfdestructie, liefdesverdriet én troost. Want hey, zelfs die veel te succesvolle etters van De Jeugd liggen wel eens met een gebroken hart in de goot. Daar voel je je meteen beter door, toch?

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

10-Minuten-Mix

Oke, Sander maakte 'm per ongeluk twaalf minuten lang. Maar dat maakt geen knal uit want alles zit erin! 'Watskeburt', 'Gemist', 'Elektrotechnique', 'De Formule'.... Twaalf minuten KNALLEN als voorbereiding op het Olympisch Stadion of gewoon op zaterdagochtend tijdens het snoeien van je favoriete buxus. Het kan allemaal.

Om deze spotify playlist te luisteren moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meer 3FM nieuws

Kijk live naar 3FM

Populair op 3FM