Meer NPO
STER Advertentie

Black Mirror komt nu ook naar YouTube

Black Mirror komt nu ook naar YouTube

Maandag 27 mei 2019 - 17:00 uur

Het nieuwe seizoen van Black Mirror komt steeds dichterbij en verschijnt woensdag 5 juni op Netflix. In tegenstelling tot vorig seizoen releasen de makers 'slechts' drie afleveringen, maar niet getreurd; er komen nog drie andere afleveringen online op YouTube onder de naam Little Black Mirror.

De YouTube-afleveringen worden gepubliceerd op het Latijns-Amerikaanse kanaal van Netflix. Waarom daar? Dat zit zo: de rollen in de episodes worden voor een gedeelte vertolkt door verschillende plaatselijke influencers als Alesso, Juanpa Zurita, Mia Mitchell en Lele Pons. Gisteren verscheen daar de eerste aflevering op het YouTube-kanaal. De afleveringen zijn op dit moment nog niet beschikbaar in Europa, maar worden hopelijk snel vrijgegeven. 

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Miley Cyrus 

Mocht je nog steeds niet van Black Mirror hebben gehoord dan heb je echt onder een steen geleefd de afgelopen tijd. De Britse serie is sinds 2011 te zien op televisie en via streamingservices. Als kijker krijg je iedere aflevering een nieuwe cast voorgeschoteld met als overkoepelend thema technologische ontwikkelingen van de 21e eeuw. Klinkt tof, maar niet als het voornamelijk technologie is die vaker negatief dan positief blijkt te zijn.

In eerdere afleveringen gaat het bijvoorbeeld over een implantaat waarmee de gebruiker haar kind in de gaten houdt en agressieve situaties blokkeert. Een andere aflevering schetst de mensheid in een maatschappij waarbij iedereen een rating heeft en geeft voor elke handeling. Aan de hand van die persoonlijke beoordeling krijg je betere of slechtere behandelingen of producten. Bekende acteurs die ooit meespeelden in een aflevering Black Mirror hebben gespeeld zijn o.a. Jon Hamm (Mad Men, Baby Driver), Letitia Wright (Black Panther) en Jesse Plemons (Breaking Bad). En dit seizoen voegt niemand minder dan Miley Cyrus zich toe aan dat rijtje. Check hieronder de eerste trailer van de aflevering.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

 

 

Kijk live naar 3FM

Lees ook