Meer NPO
STER Advertentie

Zangeres K's Choice gaat voortaan door het leven als man

Zangeres K's Choice gaat voortaan door het leven als man

Zaterdag 18 mei 2019 - 10:47 uur

De Belgische zangeres Sarah Bettens gaat vanaf nu door het leven als Sam. In een gesprek met Linde Merckpoel van StuBru vertelt Sam voor het eerst zijn verhaal. 

Transitie

Ongeveer een jaar geleden kwam Sam erachter dat hij transgender is. "Ik ben het altijd al geweest, maar ik weet het nu pas. Om nu als transgenderman door het leven te gaan, is alleen wel een keuze. Ik voel enorme dankbaarheid naar mijn vrouw, kinderen, ouders en iedereen om me heen, omdat ze me liefhebben zoals ik ben."

Sam vertelt in het gesprek dat hij een paar weken geleden is begonnen met de transitie naar man. Hij is ook van plan om dit proces te laten zien in de toekomst: "Ik ga me niet verschuilen en voel me verplicht mijn transitie vast te leggen. Dat is belangrijk voor mezelf, maar ook voor de wereld." Het hele gesprek tussen Sam en Linde bekijk je hieronder.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

K's Choice

Waar je Sam van kunt kennen? In 1995 brak hij met K's Choice internationaal door met het nummer 'Not An Addict'. De groep bestaat nog steeds en vierde in 2017 hun 25-jarig jubileum.

Om deze spotify playlist te luisteren moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meer 3FM nieuws

Kijk live naar 3FM

Populair op 3FM