Meer NPO
STER Advertentie

Dit maakt Mumford & Sons zo bijzonder volgens de fans

Dit maakt Mumford & Sons zo bijzonder volgens de fans
Ben Houdijk

Donderdag 2 mei 2019 - 14:55 uur

In 2018 kregen we het nieuwste album Delta van Mumford & Sons voorgeschoteld en dat was een tikkie anders dan gewend! De banjo was al eerder 'in de prullenbak gesmeten' (op Delta werd 'ie weer heel eventjes tevoorschijn gehaald), maar het nieuwe album bevat veel R&B-invloeden en zelfs een tikkie hip-hop. Wat vinden de fans van deze verandering? 

Van banjo tot elektro

Denk je aan Mumford & Sons, denk je aan een banjo. Of nouja, tot voor kort dan. Op de laatste twee albums hebben ze er namelijk voor gekozen om de banjo lekker te laten voor wat 'ie is en besloten de elektrische gitaar een kans te geven. Mumford & Sons is niet langer een folkband, maar een keiharde rockband! 

Lees ook: De evolutie van Mumford & Sons in 6 foto's 

Wat vinden de fans?

Van folk- tot rockband dus, maar wat vinden de fans hiervan? En wat maakt Mumford & Sons volgens hen als band zo speciaal? We vroegen het aan een aantal grote fans en dat leverde de volgende reacties op: 

  • Kimberly (27): "Het zijn échte muzikanten en geen artiesten. Dit merk je op het podium: ze maken muziek puur voor de fans en niet voor de roem of het commerciële plaatje. Ze genieten zelf enorm als ze aan het spelen zijn; dat spat er vanaf! De nieuwe muziek, pfoe ja, opzich een grote verandering, maar nog steeds wel écht Mumford & Sons. Het heeft nog steeds de rauwe stem van zanger Marcus Mumford en even krachtige nummers. Het valt weer goed in de smaak."

  • Jasper (20): "Ik leerde Mumford & Sons kennen door bekende nummers als 'I Will Wait' en ''Little Lion Man'. Daarna ben ik me meer in de rest van de muziek gaan verdiepen. Hun muziek roept per nummer weer een ander gevoel op: 'Lover Of The Light' maakt me blij, 'Below My Feet' maakt me emotioneel. Het eerste album is gewoon heel goed, omdat de banjo daar een groot deel van uitmaakt. Wilder Mind vind ik dan weer top door de gitaren. Delta spreekt me eerlijk gezegd wat minder aan; sommige nummers zijn iets te saai voor mij."  • Yoran (17): "Ik vind het bijzonder dat Mumford & Sons diverse stijlen aanneemt, maar toch overal hun eigen tint aangeeft. Van het rustige 'Timshel', de drama in 'If I Say, tot aan de rammende gitaren in 'I Will Wait' of 'The Wolf'. Tijdens mijn vakantie in Nieuw-Zeeland reden we in een auto die maar 3 CD's had, waaronder het album Babel. Die hebben we toen zoveel gedraaid dat ik langzaam verslingerd raakte aan hun muziek. Ik begrijp dat mensen afhaken omdat de muziek is veranderd, maar kleine bands worden groot. En zo ook Mumford & Sons."
  • Lotte (18): "Ik luisterde veel naar Babel en Sigh No More. Toen Mumford & Sons in 2015 Wilder Mind uitbrachten, vond ik het erg jammer dat de muziek zo anders klonk. Ik mis de banjo! Desondanks luister ik nu nog veel naar de oude nummers en natuurlijk ga ik ze deze zomer wel bewonderen op Pinkpop!"

3FM Mega Exclusive: Mumford & Sons

De Britse folkrockband Mumford & Sons geeft donderdag 9 mei een intiem privé-optreden, exclusief voor 3FM. Op een bijzondere locatie in Amsterdam speelt de band een akoestische set waar één gelukkige 3FM-luisteraar samen met 50 vrienden bij kan zijn.

Wil je weten wat je een beetje kunt verwachten? Bekijk dan beelden van de 3FM Exclusives van Billie EilishNothing But Thieves en Editors.

Lees meer...
- Bekijk de mini-docu van Mumford & Sons: "It has come full circle"
- Mumford & Sons coveren Ariana Grande's 'breathin'
- Mumford & Sons hadden eerste optreden tussen de groenten- en fruitafdeling

Kijk live naar 3FM

Lees ook