Meer NPO
STER Advertentie

Je hebt veel meer abonnementen dan je waarschijnlijk denkt

Je hebt veel meer abonnementen dan je waarschijnlijk denkt

Donderdag 11 april 2019 - 08:27 uur

Heb je er ooit wel eens bij stil gestaan hoeveel abonnementen je eigenlijk hebt? Uit onderzoek van Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) blijkt dat jongeren onder de 25 jaar maar liefst 16(!) verschillende abonnementen hebben. 

Tel het maar eens bij elkaar op: een abonnement voor je telefoon, tv, internet, Spotify, Netflix, de sportschool en ga zo maar door. Het is overigens niet zo gek dat je waarschijnlijk niet door hebt hoeveel abonnementen je precies hebt, want uit het onderzoek blijkt dat 91 procent van de mensen het aantal lager inschat. 3FM DJ Sander ging op zoek naar het meest bijzondere abonnement; zelf krijgt hij namelijk maandelijks een setje scheermesjes opgestuurd. Luisteraar Madelon krijgt om de maand een ongewoon pakketje door de brievenbus; ze heeft namelijk een abonnement op... droge worsten! Check hieronder waarom precies.

Gevaarlijk

Toch kunnen zoveel abonnementen best gevaarlijk worden zegt Nibud-directeur Arjan Vliegenthard: "Het is opmerkelijk dat mensen het hebben van abonnementen niet als vaste last zien, want dat is het in feite wel. Het gevaar van abonnementen is dat de kosten per maand laag kunnen lijken, maar dat je uiteindelijk meer betaalt dan je eigenlijk wilt. Daarom is het belangrijk goed bij te houden welke abonnementen je allemaal hebt." 

Top 5 meest afgesloten abonnementen

1. internet-tv-telefoon (85%)
2. Mobiele telefoon met internet (76%)
3. Streamingdiensten (47%)
4. Loterijen (45%)
5. Tijdschriften/tv-gids (op papier & digitaal) (41%)
6. Wegenwacht (41%)

Meer 3FM nieuws

Kijk live naar 3FM

Populair op 3FM