Meer NPO
STER Advertentie

Record Store Day: Dit zijn de favoriete platen van de dj's!

Record Store Day: Dit zijn de favoriete platen van de dj's!

Zaterdag 13 april 2019 - 11:57 uur

Het is weer Record Store Day. Vandaag staat compleet in het teken van platen, platenzaken, platenlabels (je snapt welke kant we op willen, toch?). Speciaal voor één van jullie heeft 3FM-dj Vera een pakket samengesteld bomvol cd's en lp's. Wil je die winnen? Laat dan op de post op Instagram achter wat jouw favoriete album of all time is! Dit zijn die van de dj's.

Vera's favoriet 

Her’s - Songs of Her’s 

"Het is een beetje vloeken in de kerk als je zegt dat je een zwak voor gekleurd vinyl hebt: maar fuck it. Deze plaat is paars en kocht ik nog voordat ik een platenspeler had, waardoor ik nog een poosje moest wachten voordat ik 'm überhaupt kon draaien. Deze plaat is precies de sound waar ik heel erg van houd: een beetje lo-fi, met van die jengelende gitaartjes en gekke zanglijntjes. Ideaal voor in het weekend, als ik net ontbeten heb en wat energie nodig heb om de dag met een goed humeur te beginnen! Helaas is de band deze maand omgekomen bij een auto-ongeluk, dus de emotionele waarde is voor mij extra belangrijk.”

Frank's favoriet

Kings of Leon - Because Of The Times
"Alles komt hier samen wat betreft Kings of Leon. Hun rauwe geluid van vroeger en het grootsere geluid waar iedereen ze nu van kent. Het zijn soms liedjes van 7 minuten die prachtig zijn uitgesmeerd met een opbouw waar je u tegen zegt. En die stem van de zanger!"

Angelique's favoriet

Kendrick Lamar - To Pimp A Butterfly
"Deze plaat is zo geweldig omdat hij meerdere generaties muzikanten van verschillende genres samenbrengt. Zo heb je George Clinton, zo'n beetje de uitvinder van de funk én een hele belangrijke naam uit de jazz-wereld, namelijk Kamasi Washington. Ik heb elke keer weer een nieuwe favoriet, maar het nummer 'These Walls' is toch wel een bijzondere. Er zitten zoveel verschillende betekenissen achter dit nummer." 

In deze Kendrick Lamar special vertelt Angelique je alles over de betekenis van de track!

Sander's favoriet

Radiohead - In Rainbows 
Sander vond het haast onmogelijk om een all time favorite te kiezen, maar uiteindelijk gaat hij voor In Rainbows van Radiohead. "Dit is er eentje waar ik altijd bij terugkom. Het heeft van alles wat: scheurende basgitaren op 'Bodysnatchers', tranen bij 'All I Need', gekke dansjes op '15 step' en wegspacen bij 'Nude'. Hij is vooral mooi als geheel, ik kan de liedjes ook eigenlijk niet los luisteren, ik moet gewoon het hele album horen en in de juiste volgorde!"

Jorien's favoriet

Nirvana - In Utero 
"Toen ik veertien was ontdekte ik de muziek van Nirvana, via 'Smells Like Teen Spirit' uiteraard. Met die ontdekking van Nirvana begon mijn liefde voor muziek echt. Ik ging alles wat ik maar kon vinden van Nirvana luisteren, kijken en lezen. Al snel kwam ik erachter dat In Utero het beste album is dat ze gemaakt hebben. Toegankelijker dan hun eerste album Bleach, maar ook wel weer wat rauwer geproduceerd dan Nevermind. In Utero is het album waar 'Heart-Shaped Box', 'Dumb', 'Pennyroyal Tea' en 'All Apologies' op staan, bijvoorbeeld. Allemaal liedjes die hard, maar ook heel melodieus zijn en laten horen wat voor geniale band Nirvana is. Als ik op mijn 14'e had geweten wat 'Rape Me' betekende had ik alleen wel wat minder hard meegezongen met die track, denk ik..."

Meer 3FM nieuws

Kijk live naar 3FM

Populair op 3FM