Meer NPO
STER Advertentie

Jaar na overlijden Avicii verschijnt er een nieuw album van zijn hand

Jaar na overlijden Avicii verschijnt er een nieuw album van zijn hand
ANP

Vrijdag 5 april 2019 - 19:32 uur

Bijna een jaar na het overlijden van de dj verschijnt het album TIM.

TIM

Avicii had het album voor zijn dood al klaarliggen, de finishing touches zijn gedaan door het platenlabel. Het komt uit op 6 juni en volgende week woensdag verschijnt de eerste single, een samenwerking met Aloe Blacc (die eerder ook al zong op de wereldwijde hit 'Wake Me Up'). Alle opbrengsten van TIM gaan naar de Tim Bergling Foundation, die zijn familie ter nagedachtenis aan hem oprichtte.

Een verschil maken

De Tim Bergling Foundation richt zich op aandacht voor psychische problemen en zelfmoordpreventie. Avicii heeft zich zelf altijd al ingezet voor goede doelen (hij zamelde miljoenen in tegen hongersnood en AIDS) en zijn familie wil dit na zijn dood voortzetten. In een persbericht zeggen zij het volgende: "Tim wanted to make a difference. Starting a foundation in his name is our way to honour his memory and continue to act in his spirit."

Het is de bedoeling dat de Tim Bergling Foundation zich eerst focust op psychische problemen en zelfmoordpreventie, maar dat er later ook andere doelen bijkomen zoals klimaatverandering, natuurbehoud en het beschermen van bedreigde diersoorten.

Zit je zelf ergens mee of zie je het even niet meer zitten? Klik hier voor hulp, de mensen van 113 en MIND staan altijd voor je klaar.

Meer 3FM nieuws

Kijk live naar 3FM

Populair op 3FM