Meer NPO
STER Advertentie

Begin je week goed met een nieuwe track van Editors

Begin je week goed met een nieuwe track van Editors

Maandag 25 maart 2019 - 09:46 uur

Is dat even lekker je week beginnen: Editors heeft vanochtend een gloednieuwe track online gezet! Dit weekend kondigde de band al aan met nieuws te komen en vanochtend bleek dat in de vorm van het nieuwe liedje 'Barricades' te zijn. 

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nieuw album?!

We horen het je denken: komt er dan ook een nieuw album? Nee, helaas niet, maar op 3 mei komt er wel een nieuwe versie uit van Violence die de Britse dj Blanck Mass onder handen heeft genomen. Frontman Tom Smith zei in een eerder interview met Drowned In Sound dat 'Barricades' al een tijdje op de plank lag, maar dat de band steeds niet helemaal tevreden was over de uiteindelijke versie.

"We vonden het vanaf het begin af aan al een hele fijne track, maar we konden het steeds niet plaatsen. Zo werken we heel vaak met nummers. 'No Sound But The Wind' speelden we bijvoorbeeld ook al heel lang live, maar vonden we tot ons vorige album niet passend op onze platen. Voor 'Barricades' zal dat ook vast een keer zo gaan." 

Editors in Nederland 

De nieuwe versie van het album verschijnt net op tijd voor het optreden dat de band gaat geven op Down The Rabbit Hole deze zomer. Daar zullen ze ongetwijfeld de nieuwe track gaan spelen en misschien ook wel wat van de remakes laten horen...

Heb je nu zin in nóg meer nieuwe muziek? Mooi! Check dan hieronder de 3FM Now Playing-lijst op Spotify en abonneer om up to date te blijven van de allerlekkerste muziek.

Om deze spotify playlist te luisteren moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kijk live naar 3FM

Lees ook