Meer NPO
STER Advertentie

Check hier de emotionele nieuwe clip van Mumford & Sons

Check hier de emotionele nieuwe clip van Mumford & Sons

Woensdag 20 maart 2019 - 18:15 uur

Je hoort Beloved van Mumford & Sons al vaker voorbijkomen op 3FM, maar nu is er ook een officiële videoclip bij het nummer. De clip symboliseert de manier waarop mensen omgaan met de dood en het verdriet dat het met zich meebrengt. Bekijk de clip hieronder.

De video is opgenomen in een klein stadje in Wales en is geregisseerd door de Britse Charlotte Regan. De track gaat over het overlijden van frontman Marcus Mumford's oma. De zanger was aanwezig bij het overlijden van zijn oma, een gebeurtenis die hij als chilling beschrijft. Het maakte zoveel indruk op hem dat hij er het nummer over schreef. "Before you leave you must know you are beloved // And before you leave, remember I was with you"

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Marcus Mumford vertelt dat hij het heftig vond dat zijn oma overleed, maar denkt dat er ook een mooie kant aan het verhaal zit.  "Everyone knows loss in one way or another. This song is about that. I’d never sat with anyone as they died before, and it had an effect on me. As it does everyone I know who has experienced it. But there’s wildness and beauty in it as well, and a deep honouring, that became the beginnings of this song that we worked up called Beloved. I feel determined for people to take whatever they want from it, and not to be emotionally prescriptive."

Mumford & Sons in Nederland

Benieuwd naar hoe het nummer live klinkt? Over twee maandjes staat de band in de Ziggo Dome! Helaas is die show hartstikke uitverkocht, maar niet getreurd: in juni zijn de heren gewoon weer terug om te spelen op de zaterdag van Pinkpop. Tot die tijd kun je genieten van de beste nieuwe muziek op de 3FM Now Playing-lijst. Abonneren is helemaal gratis en doe je hieronder.

Om deze spotify playlist te luisteren moet je toestemming geven voor social media cookies.
 

Kijk live naar 3FM

Lees ook