Meer NPO
STER Advertentie

De nieuwe Harry Potter smartphonegame is eindelijk uit!

De nieuwe Harry Potter smartphonegame is eindelijk uit!
Pottermore

Vrijdag 21 juni 2019 - 07:20 uur

Move over, Pokémon Go! Harry Potter Wizards Unite is een nieuwe game voor je telefoon die helemaal in het teken van Harry Potter staat. Vandaag is 'ie eindelijk écht uitgekomen dus trek je toverstok maar uit je zak! De game is ontwikkeld door Niantic, die ook Pokémon Go maakte. 

Het spel stond gepland voor 2018, maar werd verplaatst naar eind 2019. De makers konden waarschijnlijk niet meer wachten, want het spel is tóch nog eerder uitgekomen.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wizards Unite

In het spel ga je in de echte wereld op zoek naar magische wezens uit de Harry Potter en Fantastic Beasts-reeksen. Ook al ben je dus zelf in de 'dreuzelwereld', je komt allerlei magische wezens tegen! Verder zullen er meerdere mini-games te spelen zijn, maar kun je ook grotere missies met andere spelers oplossen. 

Maar wacht even!

Het bedrijf zegt bij de uitgebrachte trailer dat de release op vrijdag alleen voor de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk geldt. Meer informatie over de release in andere landen is nog niet bekend, behalve dat "het spel binnenkort in jouw regio live gaat". Mensen in Nederland moeten dus nog éventjes geduld hebben, of via een omweg het spel downloaden. Bijvoorbeeld door je locatie te veranderen of door het spel als los APK-bestand te downloaden buiten de appstores om. Er is dan wel een kans dat je door een lege wereld loopt, omdat de content voor landen waar het spel nog niet live is ook nog niet aanwezig is. 

Zo ziet dat er dus uit!

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meer 3FM nieuws

Kijk live naar 3FM

Populair op 3FM