Meer NPO
STER Advertentie

The Prodigy-special over Keith Flint, Lowlands 1995 en ravemuziek

The Prodigy-special over Keith Flint, Lowlands 1995 en ravemuziek
Ben Houdijk

Dinsdag 5 maart 2019 - 14:41 uur

Een uur vol muziek van The Prodigy, aangevuld met prachtige verhalen van onder andere Atze de Vrieze  Evelien Bosch. Dat alles natuurlijk ter ere van Keith Flint, die op maandag 4 maart overleed.

"Ik kan me niet voorstellen dat The Prodigy blijft touren"

3FM-dj Jorien sprak onder andere met 3voor12 redacteur Atze de Vrieze. Hoe reageerde hij op het nieuws? "Dit is iets wat je niet ziet aankomen, ze waren nog gewoon aan het touren. Ze hadden ook een show op Lowlands gepland staan, wat daarmee gaat gebeuren is nog niet duidelijk, maar ik kan me niet voorstellen dat The Prodigy zonder Keith blijft touren". Luister verder voor het verhaal van Atze over The Prodigy.

'Atze de Vrieze over het begin van The Prodigy'

"Hij stond ineens voor me op de bar te zingen".

MTV presentatrice Evelien Bosch was groot fan van The Prodigy en zag ze meerdere keren live. Keith stond ineens voor haar op de bar te zingen. Een paar jaar later mocht ze de band ook nog eens interviewen! Ze vertelt Jorien in geuren en kleuren hoe dat ging. 

'Evelien Bosch over het interviewen van The Prodigy'

Dramatische show op Lowlands

The Prodigy stond geboekt als headliner voor Lowlands komende zomer. Wat gebeurt er met die show? Zowel Lowlands als de band zelf willen daar allebei nog geen uitspraken over doen. 3FM-dj Jorien sprak daarom met muziekjournalist Job de Wit over misschien wel het meest iconische optreden van The Prodigy op Lowlands in 1995, de show die maar 10 minuten duurde(!!!). Maar waarom?

'Job de Wit over het optreden van The Prodigy in 1995'

"One of the best covers of our songs ever"

Torre Florim van De Staat maakte een cover van 'Firestarter' en die bleef niet onopgemerkt bij The Prodigy. Ze zeiden het volgende over de cover: "this is one of the best covers of our songs ever". Een groots compliment dus.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Noisia maakt remixes 

Nik Roos van Noisia groeide als puber op met commerciële muziek in Nederland: "en toen was daar The Prodigy. Dat was zo'n andere vibe en dat vonden we zo vet. Er is geen band die ons meer heeft geïnspireerd voor Noisia, dan zij." Uiteindelijk werkte Noisa samen met The Prodigy. Nik vertelt over zijn jongensdroom die waarheid werd.

'Noisia over hun samenwerking met The Prodigy'

Benieuwd naar de hele uitzending? Die kan je natuurlijk gewoon hier terugluisteren.

Kijk live naar 3FM

Lees ook