Meer NPO
STER Advertentie

Hoe komen al die artiesten aan die extreem dure sieraden?

Hoe komen al die artiesten aan die extreem dure sieraden?

Maandag 25 februari 2019 - 11:45 uur

De Oscaruitreiking is niet alleen het feestje van de filmwereld, maar ook van de mode-industrie. Het is zien en gezien worden op de rode loper van de awardshow met de mooiste jurken en de duurste juwelen. Lady Gaga spande daarmee de kroon met haar ketting van dertig (!) miljoen dollar! Maar hoe komen die sterren toch aan al die juwelen?

De Amerikaanse Martin Katz onthulde het geheim aan Associated Press. Katz is namelijk celebrity juwelier en zegt dat de gemiddelde ster op een belangrijke avond een juweel draagt van tussen de $200.000 en $1.000.0000 - en er geen cent voor betaalt! Volgens de juwelier gaat het hem en zijn collega's puur om de publiciteit. Er bestaat natuurlijk geen betere reclame dan wanneer een invloedrijk persoon met jouw spullen pronkt, toch?

Bling Bling

Toch is het uitlenen van juwelen geen garantie dat ze terug te zien zijn op de rode loper. "Vaak lenen we vier tot zes stukken uit aan de sterren waarna op het allerlaatste moment wordt besloten welk sieraad het meest waardig is voor de rode loper", zegt Katz. En als een sieraad wordt uitgekozen door een celebrity begint de hele operatie pas. Door de enorme waarde van de juwelen mag de beveiliging natuurlijk niet ontbreken. De stukken worden in gepantserde busjes vervoerd met een horde aan beveiligers. Katz: "Maar het echte risico is er pas wanneer de sterren het daadwerkelijk dragen. Het zou zomaar kunnen dat een sieraad ongemerkt valt en vertrapt wordt. We houden altijd onze adem in totdat al onze baby's de volgende dag weer thuiskomen."

Betaalde promotie

En hoewel de sieraden vaak prachtig zijn, dragen de celebrities ze niet zomaar. Volgens The Financial Times eisen de sterren hoge bedragen van de juweliers en ontwerpers om hun juweel of kledingstuk te dragen. De Amerikaanse krant beweert dat actrices tot zo'n $100.000 eisen voor het dragen van een sieraad. Hartstikke mooi hoor die juwelen, maar uiteindelijk is de echte ster van de avond de portemonnee van de celebrity... 

Oscars

Benieuwd naar de rest van de avond?

- Lady Gaga en Bradley Cooper spelen 'Shallow' live tijdens de Oscars

- Muzikaal avondje bij de Oscars: 4 beeldjes voor Bohemian Rhapsody  

Meer 3FM nieuws

Kijk live naar 3FM

Populair op 3FM