Meer NPO
STER Advertentie

Billie Eilish is #1 in de 3FM Live List 2019

Billie Eilish is #1 in de 3FM Live List 2019

Vrijdag 1 februari 2019 - 17:45 uur

De onbetwiste #1 voor 2019: Billie Eilish! Ze veroverde de afgelopen twee jaar de wereld in een bloedtempo met haar elektropop-liedjes, die soms superfragiel en soms superfreaky zijn. Billie kan het allemaal.

Wie is Billie Eilish?

Eigenlijk kun je Billie niet vergelijken met iemand, maar als het dan écht moet: ze lijkt soms een beetje op het jonge en duistere zusje van Lorde. Ze brak door dankzij een Soundcloud-upload, produceert de boel vaak samen met haar broer, tourde mee met Florence + The Machine als voorprogramma en schreef een liedje voor zowel Thirty Reasons Why als de film Roma.

3FM-dj Eva Koreman is fan vanaf het eerste uur. "Billie heeft een ongekend artistiek niveau en durft heel minimaal en soms ook 'niet mooi' te zijn. Het is heel eigenwijs en zo cool!"

Feit of fictie?

Billie scoorde de afgelopen maanden al twee 3FM Megahits met 'When The Party's Over' en 'Bury A Friend'. Die nummers verschijnen ook op haar debuutalbum When We All Fall Asleep, Where Do We Go, dat eind maart uitkomt. Op dat album verwerkt ze eigen ervaringen, maar ook een heleboel verzonnen karakters en verhalen!

Billie: "A lot of songs on the new album are fictional and from a perspective that’s not you, which is what I like to write the most about. I don’t necessarily want to write about my life, so it’s just coming up with new characters and new everything. It’s kind of fun."

Dé track

'Bury A Friend' is wederom geproduceerd door haar broertje en de video zit vol verwijzingen naar horror, illuminati en andere spooky zaken. Waarom? "I just like to freak people out. I love it."

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Live

Op 24 februari speelt ze een show in TivoliVredenburg (strak uitverkocht helaas, 7000 mensen zoeken al een kaartje), maar ze is afgelopen week ook bevestigd voor Lowlands 2019. En wie weet zit er nog wel een extra show in het verschiet dit jaar!

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kijk live naar 3FM