Kensington is de headliner van het Song van het Jaar Festival 2018

En drie Nederlandse revelaties maken het affiche compleet

Na tien Ziggo Dome's en een ArenA komt Kensington naar het Song van het Jaar Festival 2018. De Utrechtse band speelt op vrijdag 7 december een thuiswedstrijd in TivoliVredenburg. De headliner eindigde vorig jaar twee keer in de Top 100: 'Bridges' was op nummer 13 bijna het hoogst geklasseerde Nederlandse nummer, 'Fiji' bezette plek 23. Dit jaar is Kensington genomineerd met 'Slicer'. 

Naast Kensington completeren Karel, The Visual en Amy Root het affiche voor het Song van het Jaar Festival. De eerste was een onverwacht hoogtepunt op Down The Rabbit Hole en ontpopte zich met zijn energieke synthpop tot de sensatie van de Popronde. The Visual brengt begin volgend jaar een debuutalbum vol stemmige folkrock uit voor fans van Beach House, The xx en Jeff Buckley. Amy Root is een kersvers Nederlands duo dat dit najaar debuteerde op ADE en live in 3voor12 Radio al liet horen dat het zomaar uit zou kunnen groeien tot de nieuwe festivalfavoriet van fans van Moderat, Jon Hopkins en Weval. 

Eerder werden De Likt, Indian Askin, Son Mieux, Pip Blom, Boy Azooga, Waltzburg, Amber Arcades, Donnie, Nana Adjoa, Yung Nnelg, Donna Blue, Merol, S10, Van Common en Jay-Way al bevestigd. 

Het Song van het Jaar Festival vindt op vrijdag 7 december vanaf 15.00 plaats in TivoliVredenburg. Het Song van het Jaar Festival is een programma van de VPRO. Wil je de opnames van onze uitzending bijwonen? Tickets zijn hier te bestellen

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12