Meer NPO
STER Advertentie

Nieuwe track De Jeugd en aankondiging van een album

Nieuwe track De Jeugd en aankondiging van een album

Vrijdag 2 november 2018 - 09:40 uur

Ja natúúrlijk... Hun laatste plaat Luek (2018) is net een half jaar oud, maar De Jeugd van Tegenwoordig dropt alvast weer een compleet nieuwe track. En wat voor één?! 'Ik Zag Haar In De Moshpit' is er eentje waar je misschien een beetje aan moet wennen, maar beeld je effe in hoe dit live op een podium uit elkaar barst... Precies!

Moshpits en gitaarsolo's

Het grote brein binnen De Jeugd van Tegenwoordig is toch echt wel de man achter de knoppen: Bas Bron. Hij maakt al jaren alle beats en gooit overal zijn eigen sausje overheen. Toch weet hij op deze track weer wat nieuws te doen. Wat dan? Een fucking gitaarsolo halverwege de plaat. De Jeugd met een gitaarsolo? Huh? Ja! Het is ten slotte een moshpit...

Waar het laatste album vol met verhalen zat over het veranderde leven is dit ouderwets plat zoals we dat ook kennen van De Jeugd. "Ik kwam haar tegen in de moshpit. Ze stonk een beetje maar I love it. Elleboog en een bloedlip. Ik kwam haar tegen in de moshpit." En natuurlijk, net zoals op 'Gemist', steken ze opnieuw de hele stad in de fik. Let's motherfucking go!

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nieuw album

Is dit een fijn tussendoortje en cadeautje voor al die live shows die eraan gaan komen? Of de eerste track van een nieuw album? Blijkbaar iets nieuws voor een album, want de ochtend na de release van 'Moshpit' kondigen ze ook nog een nieuwe plaat aan. Hij gaat Anders (Different) heten en komt op 9 november uit. Met een hele bijzondere cover haha...

De tracklist 

1. Ik Kwam Haar Tegen in de Moshpit
2. Let The Tits Out
3. Alles in het Rood
4. Middeleeuwen
5. Lieve Nigga ft. Bokoesam
6. Smokinsippin
7. Cru
8. Hiero
9. De Kaastoren van Babylon
10. Rattengif
11. De Code ft. Ronnie Flex
12. Hocus Pocus

Om deze Instagram foto te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
 

Live

De komende tijd staat het viertal vijf keer in de Melkweg in Amsterdam, twee keer in Annabel Rotterdam en twee keer in TivoliVredenburg in Utrecht. Dikke kans dus dat je ze wel gaat zien!

Meer 3FM nieuws

Kijk live naar 3FM

Populair op 3FM