Meer NPO
STER Advertentie

Deze pareltjes vonden wij in de platenkast van 3FM-luisteraars

Deze pareltjes vonden wij in de platenkast van 3FM-luisteraars
Colinda

Dinsdag 30 oktober 2018 - 11:30 uur

Vinyl alleen voor oude mensen? Welnee, vinyl is juist weer helemaal hip! Daarom doken wij samen met een aantal 3FM-luisteraars in hun platencollectie. En daar kwamen we een paar bijzondere pareltjes tegen. 

Niels (24) uit Pijnacker
Luistert graag naar: Ben Howard, The War On Drugs en Bon Iver.

"Ik kocht mijn eerste plaat na een concert van Ben Howard in Paradiso in 2012. Het was de EP van The Burgh Island. Ik had toen nog geen platenspeler, maar ik wilde heel graag een aandenken aan het concert. Twee jaar geleden vroeg een vriend van me, die groot fan van Ben Howard is, of hij die plaat misschien mocht hebben. Toen heb ik de plaat opgezocht en kwam ik erachter dat hij op internet stond voor €400! Toen bleek dus dat er maar 1000 van deze platen gemaakt zijn. Dus bij deze: sorry Wout, maar die plaat houd ik toch echt zelf."

"Het opzetten van een plaat is gewoon een beetje magisch. Je moet er echt de tijd voor nemen en het heeft gewoon iets heel bijzonders. Dat je na een paar nummers die plaat moet omdraaien, ja, dat is toch wel toffer dan gewoon muziek streamen." 

Colinda (26) uit Nootdorp
Luistert graag naar: Nothing But Thieves, Ed Sheeran en Imagine Dragons.

"Ik vind het leuk dat je met een plaat echt iets in handen hebt. Ik ben grafisch vormgever dus ik kijk ook echt goed naar het ontwerp en wat dat uitstraalt. Ik vind het vooral leuk om speciale edities in handen te krijgen, zoals gekleurde platen en picture discs, het is echt een hobby van me. Ik heb onder andere felroze, blauw en zilver, maar ik ga voor de hele regenboog! Ik heb nu ook een gouden plaat besteld van U2, maar die moet ik nog binnenkrijgen."

"Mijn bijzonderste plaat is een Picture LP van The Rolling Stones, die volgens mij uit 1985 komt. Die kan je bijna nergens meer vinden op internet, dus ik vind het super tof om die te hebben! Daarnaast ben ik nog steeds op zoek naar een serie platen van Him, die in allemaal verschillende kleuren zijn uitgebracht... maar die kosten tot wel €250 per stuk."

Lees ook: Waarom je als de sodemieter moet gaan investeren in je platencollectie

Gregor (29) uit Voerendaal
Luistert graag naar: Kings of Leon, Biffy Clyro en Muse.

"Vinyl is iets waar je heel bewust mee bezig bent. Je luistert het niet tussen het studeren of koken door, ik ga daar echt voor zitten. Er ligt nog een hele stapel nieuwe aanwinsten bovenop mijn platenspeler die ik nog moet gaan luisteren."

"Een vriend van mij speelde op Lowlands 2014 en na de show kreeg ik een EP van zijn band. Toen heb ik een goedkope platenspeler gekocht, en wat platen. Eigenlijk is vanaf toen mijn platencollectie langzaam gegroeid. Nu heb ik er gemakkelijk meer dan 100! Ik leen vaak platen uit aan vrienden, en krijg ook weer platen van hun, dus mijn collectie is heel veranderlijk."

"Mijn meest bijzondere plaat is toch wel Graceland van Paul Simon. Ik heb er twee van: een tweedehands exemplaar die ik echt beluister en een exemplaar die ik heb gekregen van mijn zus voor Kerst. Die tweede is een speciale, want het is een Canadian Vinyl Pressing met al vijfendertig jaar de fabrieksseal eromheen. Het kan zijn dat hij heel veel geld waard wordt, maar ik ben heel blij met die plaat in mijn bezit. Die blijft dicht."

Heb jij ook een bijzondere plaat in je collectie? Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en laat het ons weten!

Meer 3FM nieuws

Kijk live naar 3FM

Populair op 3FM